Microsoft plăteşte 25,3 milioane de dolari pentru închiderea unei investigaţii legate de mită în Ungaria şi în alte ţări

Microsoft plăteşte 25,3 milioane de dolari pentru închiderea unei investigaţii legate de mită în Ungaria şi în alte ţări

Microsoft Corp a acceptat luni să plătească aproximativ 25,3 milioane de dolari, inclusiv o amendă penală, pentru a soluţiona acuzaţiile autorităţilor SUA că ar fi făcut plăţi neadecvate care au fost folosite pentru a mitui oficiali guvernamentali în Ungaria şi în alte ţări, transmite Reuters.

Departamentul american al Justiţiei (DoJ) a informat luni că Microsoft Ungaria va plăti amenda penală de 8,75 milioane de dolari, ca parte a acordului pe trei ani în care "admite, acceptă şi îşi recunoaşte" responsabilitatea pentru comportamentul nepotrivit al angajaţilor săi.
 
De asemenea, Microsoft a acceptat să plătească aproape 16,6 milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile Autorităţii de supraveghere a pieţelor financiare din SUA (SEC) privind activităţile sale în Ungaria, Arabia Saudită, Thailanda şi Turcia, fără a recunoaşte că a greşit.
 
Filiala ungară a Microsoft a ajuns la un acord cu Departamentul american al Justiţiei şi cu reprezentanţii Comisiei pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare care nu prevede inculparea, a confirmat reprezentantul legal al grupului american, Brad Smith, citat de Bloomberg. Litigiul se referă la presupusa încălcare a Legii privind acte de corupţie în străinătate.
 
Compania Microsoft este vizată de o investigaţie lansată de autorităţile din Statele Unite pentru presupuse acte de corupţie comise la vânzarea unor produse software în Ungaria, relata în august 2018 publicaţia The Wall Street Journal. Departamentul american al Justiţiei, precum şi Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC) au anchetat modul în care Microsoft a vândut produse software precum Word şi Excel spre firme intermediare din Ungaria, care apoi le-au livrat instituţiilor guvernamentale ungare, în perioada 2013-2014, au declarat surse din cadrul investigaţiei citate de WSJ.
 
Într-un email către angajaţi, preşedintele Microsoft, Brad Smith, a apreciat că aranjamentele "implică un comportament greşit al angajaţilor, care este considerat total inacceptabil", iar cei câţiva angajaţi din Ungaria implicaţi nu mai lucrează pentru Microsoft.
 
Compania americană Microsoft a acceptat să achite 25 de milioane de dolari (22,29 milioane euro) pentru soluţionarea unui litigiu cu Administraţia SUA privind încălcarea reglementărilor anticorupţie în vederea obţinerii unor contracte în Ungaria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: