Michelle Obama se ia de Donald Trump: un preşedinte „rasist”, care seamănă „frica şi confuzia”

Michelle Obama se ia de Donald Trump: un preşedinte „rasist”,
care seamănă „frica şi confuzia”

Michelle Obama, fosta primă-doamnă a Statelor Unite FOTO Gulliver/ Getty Images

Donald Trump este „rasist” şi seamănă „frica şi confuzia” în mintea americanilor, denunţă fosta primă-doamnă Michelle Obama într-un adevărat rechizitoriu dur, cu mai puţin de o lună înainte de alegerile americane, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ceea ce face preşedintele este în mod clar fals, este rău din punct de vedere moral şi, da, este rasist”, l-a acuzat ea, referindu-se la valul de manifestaţile împotriva brutalităţii poliţiei, asimilate de către Donald Trump „terorismului intern”.

Manifestaţii împotriva rasismului declanşate de moartea lui George Floyd au degenerat uneori în revolte, iar unele s-au transformat în drame, după intervenţia unor miliţii de extremă dreapta.

Însă „numai o mică parte a manifestanţilor s-a confruntat cu violenţe”, subliniază Michelle Obama în acest mesaj video, în care îndeamnă la mobilizare în favoarea candidatului democrat în alegerile prezidenţiale Joe Biden, un lider care are „inima, experienţa şi temperamentul necesare să ne conducă spre zile mai bune”.

În faţa „minciunilor” lui Trump şi „conspiraţiilor nebune repetate întruna”, „chiar şi oamenilor raţionali li se poate face frică”, insistă Michelle Obama.

„Iar singurul lucru la care acest preşedinte este cu adevărat bun este folosirea fricii şi confuziei şi răspândirea de minciuni pentru a câştiga”, declară ea.

„Dacă stânga obţine puterea, ei vor demola periferiile” rezidenţiale, susţinea Donald Trump la sfârşitul lui august, la Convenţia republicană.

Democraţii îi apără pe „anarhişti, agitatori, răzvrătiţi, jefuitori şi pe cei care ard steagul”, adăuga el.

„Imaginaţi-vă la ce suspiciuni eşti supus din ziua în care te naşti doar din cauza culorii pielii tale”, declară soţia primului preşedinte de culoare din istoria Statelor Unite, adresându-se alegătorilor indecişi.

„Rasismul, frica, disensiunea. Acestea sunt arme puternice şi ele pot distruge o naţiune, dacă nu le atacăm frontal”, subliniază ea.

În august, în timpul Convenţiei democrate, fosta Primă Doamnă l-a atacat deja pe fostul magnat în domeniul imobiliar newyorkez, pe care l-a catalogat drept un factor de „disensiune” căruia-i lipseşte total „empatia”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările