Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump, îşi amână audierea în Congres invocând „ameninţările“ preşedintelui

Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump, îşi amână audierea în Congres invocând „ameninţările“ preşedintelui

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, care urma să depună mărturie la 7 februarie în Congresul american, a decis să amâne audierea, invocând "ameninţări împotriva familiei" sale venite în special de la preşedinte, a transmis miercuri, avocatul său, Lanny Davis, informează AFP.

Avocatul Lanny Davis, care îl consiliază pe Michael Cohen în legătură cu strategia media, a precizat în comunicat că acesta a decis să îşi amâne audierea pentru o dată ulterioară din cauza "unor ameninţări neîntrerupte împotriva familiei sale din partea preşedintelui Trump", dar şi a cooperării sale continue cu anchetatorii.
 
"Din cauza ameninţărilor curente la adresa familiei făcute la sfârşitul săptămânii trecute de către preşedintele Trump şi de domnul Rudolph Giuliani (actualul avocat al preşedintelui -n.red.) şi în contextul continuării cooperării domnului Cohen în investigaţii, la recomandarea avocaţilor, participarea domnului Cohen la audieri va fi reprogramată", a declarat Lanny Davis.
 
După ce a lucrat 10 ani pentru Trump Organization, Michael Cohen, condamnat la trei ani de închisoare pentru că, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, a cumpărat tăcerea a două femei care ar fi avut relaţii sexuale cu miliardarul newyorkez, a devenit un martor potenţial periculos pentru preşedinte.
 
Nu a fost fixată încă o nouă dată pentru audierea sa, care se anunţă explozivă.
 
Trump l-a numit "turnător" pe Cohen într-o postare pe Twitter de luna trecută pentru colaborarea cu procurorii.
 
Într-un interviu pentru Fox News din această lună, Trump a sugerat că ar avea informaţii compromiţătoare despre socrul lui Cohen.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: