Michael Cohen, fostul avocat al lui Trump, îşi amână audierea în Congres invocând „ameninţările“ preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, care urma să depună mărturie la 7 februarie în Congresul american, a decis să amâne audierea, invocând "ameninţări împotriva familiei" sale venite în special de la preşedinte, a transmis miercuri, avocatul său, Lanny Davis, informează AFP.

Avocatul Lanny Davis, care îl consiliază pe Michael Cohen în legătură cu strategia media, a precizat în comunicat că acesta a decis să îşi amâne audierea pentru o dată ulterioară din cauza "unor ameninţări neîntrerupte împotriva familiei sale din partea preşedintelui Trump", dar şi a cooperării sale continue cu anchetatorii.

"Din cauza ameninţărilor curente la adresa familiei făcute la sfârşitul săptămânii trecute de către preşedintele Trump şi de domnul Rudolph Giuliani (actualul avocat al preşedintelui -n.red.) şi în contextul continuării cooperării domnului Cohen în investigaţii, la recomandarea avocaţilor, participarea domnului Cohen la audieri va fi reprogramată", a declarat Lanny Davis.

După ce a lucrat 10 ani pentru Trump Organization, Michael Cohen, condamnat la trei ani de închisoare pentru că, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, a cumpărat tăcerea a două femei care ar fi avut relaţii sexuale cu miliardarul newyorkez, a devenit un martor potenţial periculos pentru preşedinte.

Nu a fost fixată încă o nouă dată pentru audierea sa, care se anunţă explozivă.

Trump l-a numit "turnător" pe Cohen într-o postare pe Twitter de luna trecută pentru colaborarea cu procurorii.

Într-un interviu pentru Fox News din această lună, Trump a sugerat că ar avea informaţii compromiţătoare despre socrul lui Cohen.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite