Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump, îl numeşte pe preşedinte „un rasist, escroc şi un trişor”

Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump, îl numeşte pe preşedinte „un rasist, escroc şi un trişor”

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump

Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump, va arăta Congresului documente care dovedesc acte „ilicite” ale preşedintelui, conform unei mărturii pregătite în avans obţinută de Politico.

Printre documente se află şi un cec pe care Trump l-ar fi scris după ce a devenit preşedinte pentru a-l rambursa pe Cohen pentru plata efectuată către actriţa porno Stormy Daniels cu scopul de a-i cumpăra tăcerea, ea susţinând că a avut o aventură cu Trump. Cohen susţine că banii au venit din contul personal al lui Trump.
 
Cohen, care a pledat vinovat pentru infracţiuni precum declaraţii false în faţa Congresului, îşi va exprima regretul privind faptul că a lucrat pentru Trump şi va susţine că nu mai este interesat să îl protejeze pe preşedinte.
 
„Îmi este ruşine că am ales să iau parte în ascunderea actelor ilicite ale lui Trump în loc să îmi ascult conştiinţa. Îmi este ruşine pentru că ştiu ce este Trump. Este un rasist. Este un escroc. Este un trişor”, va declara Cohen.
 
În declaraţiile sale pregătite, Cohen va afirma că Trump ştia că asociatul său Roger Stone „discuta cu Julian Assange despre emailurile Partidului Democrat obţinute de WikiLeaks”.
 
Cohen va face referire la o conversaţie telefonică la care a fost martor din iulie 2016 între Trump şi Stone. Astfel, Stone i-ar fi spus lui Trump că tocmai a stat de vorbă cu Assange şi că el i-a transmis că în câteva zile va exista o scurgere masivă de emailuri care ar putea afecta campania lui Hillary Clinton”.
 
Cohen va declara că Trump a răspuns astfel: „Nu ar fi minunat?”. Însă el va sublinia că nu are dovezi concrete că Trump sau echipa sa de campanie au colaborat cu Rusia pentru a influenţa alegerile din 2016 în favoarea sa.
 
De asemenea, fostul avocat al lui Trump va face referire şi la faptul că Trump ştia de întâlnirea din iunie 2016 dintre oficiali ai echipei sale de campanie şi un avocat rus cu legături cu Kremlinul care oferea informaţii despre Clinton.
 
În iunie 2016, îşi aminteşte Cohen, el se afla cu Trump în biroul său când Trump Jr., care a participat la întâlnire, „a intrat în cameră şi a mers în spatele biroului tatălui său, ceea ce era neobişnuit”.
 
„Îmi amintesc cum Don Jr. s-a aplecat către tatăl său şi vorbind în şoaptă, dar am putut auzi, i-a spus: „Întâlnirea este stabilită”. Iar Trump i-a răspuns: „Ok, bine... anunţă-mă”.
 
Trump a negat că ştia de întâlnirea de la Trump Tower. De asemenea, Cohen va declara că va oferi copii ale scrisorilor pe care le-a redactat „la cererea lui Trump” prin care era ameninţat liceul său, colegii săi şi consiliul de conducere al colegiului să nu facă publice notele sale sau rezultatele sale la examenele SAT.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: