Mesajul lui Joe Biden către Facebook: „Ucid oameni”. Casa Albă a admis că semnalează postări „problematice” despre vaccinuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden FOTO EPA-EFE
Joe Biden FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Joe Biden a acuzat vineri reţelele sociale că favorizează „uciderea oamenilor”, după ce secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a recunoscut că administraţia Biden se află în contact regulat cu Facebook pentru a se încredinţa că sunt promovate „naraţiunile” corecte despre COVID-19, relatează New York Post.

Preşedintele SUA a făcut acest comentariu după ce joi Jen Psaki a admis că Facebook primeşte de la Casa Albă etichetări ale unor postări problematice.

„Ucid oameni. Singura pandemie pe care o avem este în rândurile celor nevaccinaţi. Şi ei omoară oameni”, a comentat Biden când a fost întrebat ce mesaj are pentru platfomele sociale precum Facebook.

„Ne încredinţăm constant că platformele sociale sunt conştiente de ultimele narative periculoase pentru sănătatea publică pe care noi şi mulţi alţi americani le vedem pe reţelele sociale şi portalurile tradiţionale de informare. Sunt 12 oameni care produc 65% din dezinformarea anti-vaccin pe platformele sociale”, a spus Psaki la conferinţa zilnică de presă recunoscând că există o coordonare între platfomele sociale şi Casa Albă privind postările periculoase ce ar trebui eliminate.

Psaki a mai spus că Casa Albă încurajează companiile de social media să îşi modifice algoritmii pentru a promova „informaţii de calitate” şi a subliniat necesitatea ca platformele să acţioneze la unison pentru a interzice anumite persoane.

„Nu ar trebui să fie cineva interzis doar pe o platformă şi nu pe altele”, a spus ea.

„Le semnalăm prin canalele noastre directe - pe care fiecare administraţie le-a avut întotdeauna cu fiecare platformă de socializare - că vedem această tendinţă care este îngrijorătoare, că informaţiile sunt inexacte ”, a spus Psaki.

Când a fost întrebată dacă vrea să spună că Casa Albă identifică „domeniile generale de dezinformare” pentru a le cenzura, mai degrabă decât „postările specifice”, Psaki a spus: „Da. De asemenea, este disponibil public cine sunt persoanele care au răspândit majoritatea informaţiilor. ”

Purtătorii de cuvânt ai Casei Albe nu au răspuns imediat la solicitarea New York Post de clarificare a faptului dacă Casa Albă marchează într-adevăr anumite mesaje, aşa cum a declarat iniţial Psaki.

„Nu vom fi distraşi de acuzaţii care nu sunt susţinute de fapte. 

Este un fapt că peste 2 miliarde de oameni au văzut informaţii autorizate despre COVID-19 şi vaccinuri pe Facebook, adică mai mult decât orice în orice alt loc de pe internet”, a transmis un purtător de cuvânt al Facebook. „

„Peste 3,3 milioane de americani au folosit, de asemenea, instrumentul nostru de identificare a vaccinurilor pentru a afla unde şi cum să aibă acces la un vaccin. Faptele arată că Facebook ajută la salvarea de vieţi. Punct".

„Evident, au luat unele măsuri. Dar sunt o companie din sectorul privat şi ar putea lua şi altele.  Este clar că pot face mai mult", a spus Jen Psaki, într-o informare de presă, potrivit Reuters.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite