Mesajele de pe Twitter ale preşedintelui Trump i-ar putea aduce acuzaţii de obstrucţionare a Justiţiei

Mesajele de pe Twitter ale preşedintelui Trump i-ar putea aduce acuzaţii de obstrucţionare a Justiţiei

Problemele lui Trump legate de presupusele legături cu Rusia par a nu se sfârşi/ Foto: EPA

O serie de mesaje pe Twitter ale preşedintelui Trump cu privire la legăturile dintre campania sa şi Rusia a dus la avertismente din partea membrilor Congresului cum că prin acestea s-ar expune unor pericole legale.

Ştiri pe aceeaşi temă

„I-aş spune doar atât preşedintelui: Aceasta este o anchetă în curs de desfăşurare”, a afirmat Sen. (R) Lindsey Graham în cadrul unui interviu. „Atunci când comentezi o anchetă penală aflată în desfăşurare, o faci pe propriul risc”.

Duminică dimineaţă, Trump a scris pe Twitter că el nu i-a cerut niciodată fostului director FBI James Comey să oprească ancheta în cazul Gen. Michael Flynn, fostul său consilier pe probleme de securitate, o afirmaţie în directă contradicţie cu declaraţiile sub jurământ ale lui Comey.

Într-un mesaj anterior, Trump a afirmat că l-a concediat pe Flynn pentru că fostul său consilier a minţit în declaraţiile făcute celor de la FBI.

Avocatul lui Donald Trump, John Dowd, a afirmat într-un interviu cu Reuters apoi că el este cel care a scris acest mesaj pe Twitter, şi că acest lucru a fost o greşeală.

„Îmi asum toată responsabilitatea”, a afirmat Dowd.

Seria de mesaje ale preşedintelui american au venit după noile evenimente spectaculoase în ceea ce priveşte ancheta cu privire la legăturile campaniei lui Trump cu Rusia: faptul că Flynn a acceptat să coopereze cu FBI-ul.

Experţii juridici şi unii reprezentanţi democraţi au afirmat că dacă Trump ştia că Flynn a minţit FBI-ul, iar apoi a exercitat presiuni asupra lui Comey pentru a stopa ancheta în cazul acestuia, atunci acest fapt ar putea conduce la acuzaţia de obstrucţionare a justiţiei.

Senatoarea Dianne Feinstein, principalul democrat din Comisia Judiciară a Senatului, a afirmat că, în opinia ei, acuzaţiile aduse până acum în această anchetă şi „continuele mesaje pe Twitter ale lui Trump” indică un caz de obstrucţionare a justiţiei.

„Unul dintre cele mai importante aspecte este demiterea lui Comey. În opinia mea, acest fapt s-a datorat exclusiv faptului că nu a acceptat să stopeze ancheta legată de Rusia. Acest fapt este obstrucţionarea justiţiei”, a declarat Feinstein.

„Preşedintele ştia că Flynn a minţit FBI-ul, ceea ce înseamnă că atunci când a discutat cu directorul FBI şi i-a cerut să stopeze ancheta, ştia că Flynn comisese o infracţiune federală”, a declarat un alt oficial democrat.

Directorul Comey, cel care a demarat ancheta cu privire la legăturile lui Trump cu Rusia, a fost concediat de acesta în luna mai. Comey a declarat Comisiei de Anchetă a Senatului american că, în opinia lui, concedierea sa s-a datorat acestei anchete şi a subliniat că preşedintele american i-a cerut să oprească această investigaţie.

„Niciodată nu i-am cerut lui Comey să stopeze ancheta în cazul lui Flynn. Doar alte Ştiri False ce reproduc minciunile lui Comey”, a scris Trump pe Twitter duminică.

Lindsay Graham, un apropiat al preşedintelui Trump, a declarat că preşedintele ar trebui să aibă grijă cu mesajele sale în acest caz.

„Aş acţiona cu foarte mare grijă dacă aş fi în locul dumneavoastră, Dl. Preşedinte. Aş fi foarte atent”, a afirmat senatorul republican.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: