Melania Trump este acuzată din nou de plagiat. Răspunsul soţiei preşedintelui american

Melania Trump este acuzată din nou de plagiat. Răspunsul soţiei preşedintelui american

Melania Trump FOTO Arhivă

Prima-doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a respins ultimele acuzaţii de plagiat formulate împotriva esa, apreciind că sunt „lipsite de fundament“. Soţia preşedintelui american este suspectată că a copiat o broşură din mandatul lui Barack Obama pentru campania sa de combatere a hărţuirii copiilor în mediul online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Melania Trump a fost acuzată din nou de plagiat, după ce a lansat o campanie de securitate online adresată copiilor, transmite BBC News, potrivit news.ro.

O broşură publicată de Melania Trump seamănă izbitor de mult cu cea publicată de administraţia Obama, notează BBC.

Textul şi grafica broşurii „Be Best“ sunt aproape identice cu cele ale ediţiei precedente.

După ce mai mulţi comentatori au relevat asemănări puternice între cele două discursuri, Meredith McIver, o membră a administraţiei Trump care a scris discursul Melaniei, a recunoscut că s-a inspirat de la Michelle.

Autorii broşurii au fost prezentaţi iniţial drept „prima-doamnă Melania Trump şi Comisia Federală a Comeţului (FTC)“.

După ce au fost relevate aceste asemănări, textul a fost modificat, iar documentul este prezentat acum ca fiind o „broşură a Comisiei Federale a Comerţului promovată de către prima-doamnă Melania Trump“.

Cu ocazia lansării iniţiativei „Be Best“, luni, la Casa Albă, Melania Trump a subliniat că obiectivul acesteia este promovarea unei vieţi sănătoase, încurajarea unei utilizări pozitive a reţelelor de socializare şi lupta împotriva abuzului de opioide.

„Aşa cum ştim cu toţii, reţelele de socializare pot avea atât efecte pozitive, cât şi negative asupra copiilor noştri, dar sunt folosite prea adesea în mod negativ“, a declarat ea.

Întrebată a doua zi despre acuzaţiile de plagiat, soţia liderului de la Casa Albă le-a respins, afirmând că sunt „lipsite de fundament“.

Nu este prima acuzaţie de plagiat la adresa primei-doamne a Statelor Unite.

În 2016, Melania Trump a fost acuzată că a plagiat fragmente dintr-un discurs susţinut în 2009 de către Michelle Obama.

Pe de altă parte, decizia Melaniei de a se concentra asupra infracţionalităţii cibernetice a ridicat întrebări despre comportamentul soţului său, Donald Trump, care foloseşte frecvent Twitter-ul pentru a-şi ataca şi insulta opozanţii.

Liderul de la Casa Albă a fost aspru criticat în 2017, când a folosit această reţea de socializare pentru a-i cataloga pe moderatorii de televiziune Mika Brzezinski şi Joe Scarborough drept „Mika nebuna cu IQ-ul mic“ şi „Joe psiho“. El a mai declarat că Brzezinski „sângerează rău de la un lifting facial“.

Donald Trump a fost acuzat, de asemenea, de batjocorirea unui jurnalist cu dizabilităţi.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a fost întrebată înainte de lansarea iniţiativei dacă Donald Trump crede că poartă vreo responsabilitate în necesitatea luptei împotriva intimidării online.

„Cred că ideea de a încerca să puneţi intimidarea online pe seama preşedintelui este cam ridicolă“, a răspuns ea.

citeste totul despre: