Mediile în care se răspândeşte COVID-19. Cât de periculoase sunt scăldatul şi statul la plajă

Mediile în care se răspândeşte COVID-19. Cât de periculoase sunt scăldatul şi statul la plajă

Sursa Digi24

Noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine, afirmă experţii în sănătate publică din Statele Unite, care arată însă unde există acest pericol al infectării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA consideră că nu există dovezi că COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor - relatează Digi24.

„Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul”, este de părere Roberta Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee's College of Nursing.

Totodată, oamenii de ştiinţă spun că virusul este puţin probabil să se dezvolte în apa sărată a oceanelor şi mărilor.

Pe acelaşi principiu, lacurile sunt considerate o zonă sigură pentru scăldat, datorită volumului mare de apă. „Probabil ar trebui ca cineva să bea toată apa dintr-un lac pentru a lua virusul. Efectul de diluare este atât de puternic”, a spus Paula Cannon, profesoară de microbiologie moleculară şi imunologie la Keck School of Medicine, potrivit Mediafax.

Dacă scăldatul este sigur, statul la plajă nu e la fel - avertizează specialiştii.

Virusul poate supravieţui pe suprafeţele uscate. Din acest motiv, este important ca persoanele care aleg să facă plajă trebuie să se asigure că au dezinfectat bine suprafaţa şezlongurilor, a balustradelor sau a altor zone cu care intră în contact. 

Pe aceeaşi temă: 

Coronataxa, „bacşişul“ cerut bătrânilor pentru susţinerea tinerilor, în restaurante, frizerii şi la stomatolog, în mai multe state europene 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: