Imagini şi mărturii cutremurătoare după atacul din Las Vegas

Imagini şi mărturii cutremurătoare după atacul din Las Vegas

FOTO Getty Images

Imaginile surprinse de cei aflaţi la un festival de muzică country din Las Vegas, în apropierea căruia un bărbat a deschis focul şi a ucis cel puţin 59 de persoane şi a rănit alţi peste 500 de oameni, arată o scenă a terorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui martor, mai întâi a fost sunetul care a venit în valuri, „tat-tat-tat-tat-tat-tat, ca ceva dintr-un film de război” şi asemănător cu elicea unui elicopter. „Apoi au venit ţipetele”, potrivit YahooNews.
 
Oamenii prezenţi la Festivalul de Muzică Route 91 s-au culcat la pământ în timpul împuşcăturilor, deplasându-se în timpul pauzelor scurte dintre focurile de armă.
 
„Când a început, nimeni nu ştia ce se întâmplă, nici eu. La început sunau ca nişte articifii. Apoi acestea au continuat”, a scris unul dintre martori pe Instagram.

„A fost isterie. Au fost oameni călcaţi în picioare. Eram cu soţul meu. El a rămas cu mine. Am sărit peste pereţi, am urcat peste maşini, am alergat pentru a ne salva vieţile. N-am alergat niciodată atât de mult şi nu am fost atât de speriată toată viaţa mea“,  a spus Jackie Hoffing, care locuieşte în Las Vegas.

 
„Acum sunt în siguranţă, dar a fost înspăimântător. Prima oară credeam că sunt artificii până am văzut pe cineva plin de sânge, fugind pe lângă mine”, a relatat Vincent Sagar, 

„Eram ascuns în spatele unei mese mici, până când toată lumea a fugit, de abia atunci am ieşit afară şi am văzut foarte multe cadavre“, mărturiseşte un alt supravieţuitor.
 
„Focuri de armă! Abia am reuşit să scap de acolo. Cel mai înspăimântător moment din viaţa mea. Au tras continuu”, a menţionat Russell Bleck pe Instagram.
 
În momentul în care focurile de armă s-au oprit, trecătorii i-au transportat pe cei răniţi în roabe sau peste garnituri improvizate din segmente ale gardurilor metalice de securitate. La un moment dat, un bărbat cu o furgonetă s-a alăturat ajutoarelor şi a dus o parte dintre răniţi la spital. 
 

Un student român cazat împreună cu alţi prieteni în hotelul din care a tras atacatorul a relatat pentru Digi 24 momentele groaznice pe care le-a trăit în timpul atacului.

„Oameni  ţipau, alergau disperaţi, nu ştiau ce se întâmplă. Am văzut oameni care veneau pe străzi foarte panicaţi, am încercat să interacţionez cu doi americani care mi-au spus să nu mergem în acea direcţie. După 20 de minute, tot oraşul era împânzit de poliţie, au început să vină trupe FBI, am fost destul de panicaţi”, a povestit tânărul pentru Digi24.

Citeşte şi:

 

 

Imagini din aceeasi galerie
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările