Mărturia vedetei CNN Richard Quest, despre lupta cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Getty Images
Foto Getty Images

Jurnalistul Richard Quest a dezvăluit ce urmări a avut asupra organismului său infecţia cu virusul SARS-CoV-2. El anunţase în aprilie că s-a îmbolnăvit de COVID-19.

„Tusea s-a întors, fără să mă avertizeze şi aparent fără motiv. La fel şi oboseala. E adevărat, niciuna dintre cele două nu este atât de debilitantă precum erau când aveam virusul în corp, dar simt că s-au întors. La fel ca mulţi alţii, îmi dau seama că trăiesc şi sufăr de pe urma efectelor târzii ale infectării cu COVID-19”, a declarat vedeta CNN, potrivit Digi24.

Jurnalistul mărturiseşte că s-a infectat în aprilie. ”Simptomele au apărut rapid, am observat brusc că sunt foarte obosit şi că am început să tuşesc. M-am testat, iar în dimineaţa următoare am primit un telefon de la centrul medical. Fusesem confirmat cu coronavirus.”

Declanşarea bolii a fost asemenea unei tornade, a adăugat Richard Quest. ”Când loveşte, se roteşte violent prin tot corpul, cauzând haos, confuzie, tuse şi afectează fiecare organ pe care îl atinge. Unii nu îi vor supravieţui vizitei.”

Cei care au şansa să se vindece de noul coronavirus constată apoi că sechelele rămase în urma bolii nu sunt puţine şi nici de neglijat. ”Simptomele mele au fost dintre cele uşoare – nu am avut niciodată dificultăţi în respiraţie sau pierderea mirosului şi gustului. Eram în permanenţă extenuat şi tuşeam. Tusea s-a întors acum.”

Jurnalistul mai spune că în acest moment a fost testat negativ pentru virus şi că organismul său a dezvoltat anticorpi. Totodată, speră că boala nu va recidiva. 

”Dar sunt în zile în care mă simt de parcă s-a întors. Descopăr, de asemenea, noi locuri în care virusul m-a avariat – am devenit foarte neîndemânatic. Nu am fost niciodată cea mai graţioasă persoană, însă stângăcia mea este acum peste orice limită. Dacă încerc să ridic un pahar sau să iau ceva dintr-un raft o să îl dărâm. Mă împiedic de borduri şi cad. Mă împiedic de mobilă. Este ca şi când o parte din creierul meu, cel care ajustează subconştient mişcările în funcţie de obstacole nu mai funcţionează.”

Momentele de confuzie au apărut şi ele în urma Covidului. La fel şi încetineala în gândire şi vorbirea ezitantă. 

”Doar eu observ aceste schimbări. Pentru cei care nu au avut Covid sau care nu au văzut ce stricăciuni lasă în urmă, din nou, vă spun să faceţi tot ce puteţi pentru a evita această tornadă. Pe unii îi va ucide, pe toţi îi va răni, iar atunci când veţi crede că a plecat, vă veţi uita în jur şi veţi vedea că stricăciunile sunt peste tot, iar efectele vor fi cu voi la mult timp după ce criza se va fi terminat.” 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite