Marina militară americană se pregăteşte de reforme, după o serie de incidente soldate cu victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amiralul John Richardson Foto: EPA
Amiralul John Richardson Foto: EPA

Marina militară a Statelor Unite a anunţat o serie de reforme pentru redobândirea competenţelor navale de bază şi a vigilenţei pe mare, după o serie de coliziuni care au avut loc în regiunea Asia-Pacific şi care au arătat că marinarii nu sunt suficient de instruiţi şi lucrează suplimentar, transmite Reuters în pagina sa electronică.

Costurile acestei reforme sunt estimate la 400-500 de milioane de dolari în următorii şase ani, potrivit agenţiei citate.

Programul a fost lansat după ce, anul acesta, 17 marinari din flota din Pacific şi-au pierdut viaţa în două incidente în care au fost implicate nave militare americane.

Mai precis, două distrugătoare ale U.S. Navy echipate cu rachete ghidate s-au ciocnit cu nave comerciale (Fitzgerald, în iunie, în largul coastelor Japoniei, respectiv John S. McCain, în august, în timp ce se apropia de Singapore).

„Ceea ce s-a întâmplat a fost o erodare treptată a marjelor de siguranţă“, a afirmat amiralul John Richardson, ofiţerul cu gradul cel mai înalt din marina SUA, într-o conferinţă de presă în care a prezentat rezultatele unei ample evaluări. 

El a explicat că, în contextul unor cerinţe mai mari şi al unui număr crescut de operaţiuni, în special în regiunea Asia-Pacific, comandanţii au acceptat standarde mai scăzute.

Marina vrea acum nu numai ca marinarii să fie mai bine instruiţi, ci şi ca aceştia să beneficieze de orele necesare de odihnă, având în vedere că oboseala a fost una dintre cauzele care au dus la coliziunile celor două distrugătoare.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite