Marile metropole din California se luptă să iasă din „criza fecalelor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din San Francisco şi Los Angeles interzic paiele din plastic de unică folosinţă, dar străzile oraşelor din California sunt acoperite cu un alt tip de deşeuri: materiile fecale.

În San Francisco există cel puţin două aplicaţii de mobil care au scopul de a rezolva problema fecalelor de pe trotuarele oraşului. Metropola are aplicaţia sa oficială SF311, parte din programul „San Francisco la dispoziţia dumneavoastră” şi, anul trecut, un dezvoltator privat a introdus „Snapcrap”, care le permite locuitorilor să încarce o poză cu excrementele direct pe website-ul SF311. Astfel, o patrulă de cinci persoane – „poop patrol”- responsabilă cu curăţarea excrementelor, este alertată.

În plus, cel puţin trei hărţi care identifică locaţia plângerilor legate de excremente din oraş au fost puse la punct – acestea arată puncte maronii în diferite locuri din oraş, fiecare dintre ele reprezentând o plângere la Departamentul de Lucrări Publice.

San Francisco Chronicle raporta, anul trecut, că echipa „poop patrol” câştiga 71.760 de dolari pe an şi, în plus, beneficii de 112.918 dolari pentru a strânge fecalele de pe străzi.

Potrivit site-ului RealtyHop.com, plângerile legate de fecalele de pe străzi s-au triplat între anii 2011 şi 2017. Problema atrage atenţie pentru că nu este vorba de excremente de la câini, ci de la oameni.  Acest lucru poate fi consecinţa faptului că majoritatea oamenilor fără adăpost din SUA trăiesc acum în California. În acest stat, există în prezent un contrast puternic între atenţia extremă îndreptată spre datoria socială de a strânge excrementele câinilor de companie şi reacţia vinovată la problema fecalelor umane.

În 2018, San Francisco a alocat 830.977 dolari pentru problema fecalelor care se adună pe străzile oraşului, de care se plâng din ce în ce mai mulţi locuitori. Însă problema este mai mare decât doar curăţarea străzilor. Oraşul nu reuşeşte să găsească adăpost pentru persoanele defavorizate, preţul chiriilor ajungând la un nivel record şi locuinţele accesibile fiind din ce în ce mai puţine.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite