VIDEO 7 oameni au murit după ce un bombardier din cel de-Al Doilea Război Mondial s-a prăbuşit pe un aeroport din Connecticut

VIDEO 7 oameni au murit după ce un bombardier din cel de-Al Doilea Război Mondial s-a prăbuşit pe un aeroport din Connecticut

FOTO Dave Colavecchio/Twitter

Autorităţile au confirmat că 7 persoane au murit după ce un bombardier B-17 din cel de-Al Doilea Război Mondial, care efectua un zbor demonstrativ,  s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Bradley, statul american Connecticut, relatează CNN şi Associated Press.

Avionul avea 13 oameni la bord, 10 pasageri şi 3 membri ai echipajului.
 
UPDATE. Autorităţile au anunţat că 7 persoane de la bordul avionului au murit şi 6 au supravieţuit.
 
Ştirea iniţială
 
 Autorităţile au spus că sunt mai multe victime fără a preciza numărul lor. Presa locală relatează că sunt 5 persoane decedate dificil de identificat din cauza arsurilor.
 
Cel puţin o persoană aflată la sol a fost rănită. Nu sunt informaţii dacă între cei morţi se află şi persoane aflate la sol. Cel puţin cinci victime au fost transportate la spital. La bord se aflau şi doi pompieri.
 
Avionul aparţine Fundaţiei Collings şi nu era pilotat de personal militar, a transmis Administraţia Federală de Aviaţie. Potrivit CNN, Fundaţia are ca misiune conservarea avioanelor, prezentarea şi organizarea de evenimente educaţionale legate de istoria aviaţiei.
 
Fundaţia programase un tur „Aripi ale Libertăţii” ce urma să se desfăşoare - pentru cei interesaţi să se afle la bordul acestor bombardiere şi chiar să zboare în ele - timp de trei zile, de luni pănă miercuri. Bombardierul B-24 „Eliberatorul” este al doilea avion istoric prezentat în cadrul evenimentului.
 
La scurt timp după decolare, pilotul a transmis turnului de control că trebuie să aterizeze de urgenţă. Avionul se afla în aer de doar câteva minute când piloţii au raportat că acesta nu câştigă altitudine şi ar fi fost o problemă la unul dintre motoare. Piloţii au pierdut controlul şi n-au mai apucat să aterizeze lovind o facilitate din apropierea pistei.
 
Bombardierul poreclit „Fortăreaţa Zburătoare” s-a mai prăbuşit şi în 1987 în timpul unui spectacol aerian în apropiere de Pittsburgh.
 
Acest B-7 a fost construit în 1945 şi a servit ca escadron de salvare şi ca parte din flota serviciului de transport militar aerian. A fost vândut ca fier vechi după ce a fost deteriorat de trei explozii nucleare, fiind ulterior restaurat. Fundaţia Collings l-a cumpărat în 1986.
 
Jeremy Kinney, muzeograf la Smithsonian Air and Space Museum, a declarat că doar 10 astfel de avioane mai sunt capabile de zbor şi alte 40 se găsesc în muzee şi colecţii private.
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările