La un pas de un nou masacru în SUA. O femeie a împuşcat mortal un bărbat care deschisese focul asupra unei mulţimi

La un pas de un nou masacru în SUA. O femeie a împuşcat mortal un bărbat care deschisese focul asupra unei mulţimi

Foto Shutterstock

Un nou masacru a fost evitat în SUA, după ce o femeie, care deţinea arma în mod legal, a împuşcat mortal un bărbat care tocmai deschisese focul asupra unei mulţimi de oameni în oraşul Charleston, Virginia de Vest, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atacatorul, un bărbat de 37 de ani pe nume Dennis Butler, care avea cazier şi mai multe infracţiuni la activ, a fost ucis după ce a încercat să tragă într-un grup de aproximativ 40 de persoane care sărbătoreau o aniversare. Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Tony Hazelett, a declarat că reacţia rapidă a femeii a salvat vieţi şi a prevenit un masacru, informează publicaţia citată.

Butler a scos o armă de asalt AR-15, în timp ce se afla în maşină, şi a deschis focul asupra persoanelor adunate la petrecere, după ce fusese avertizat anterior să conducă mai încet deoarece în zonă se aflau mai mulţi copii care se jucau. O femeie aflată în apropiere, al cărei nume nu a fost făcut public, a tras în direcţia atacatorului şi l-a ucis cu mai multe focuri de armă. 

Poliţia a precizat că femeia nu lucrează în cadrul structurilor de forţă ale statului american.„Este doar o membră a comunităţii noastre care purta arma în mod legal”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei. Totodată, autorităţile au precizat că nu vor fi dispuse acuzaţii împotriva femeii, care a rămas la faţa locului după incident şi a cooperat cu anchetatorii. 

Incidentul a avut loc la doar câteva zile după masacrul din Texas, unde 19 copii şi doi adulţi au fost împuşcaţi mortal într-o şcoală din Uvalde, şi care a readus în atenţia publică dezbaterea asupra deţinerii armelor. Atacatorul, identificat drept Salvador Ramos, este mort şi se crede că a acţionat singur. Ramos, în vârstă de 18 ani, era elev al şcolii.

Vezi şi: Trump, după atacul din Texas: „SUA ar trebui să finanţeze şcoli sigure înaintea ajutorului oferit Ucrainei”. Republicanul îndeamnă la „înarmarea cetăţenilor”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările