Fenomenul „Knockout Game”, în care adolescenţii lovesc brutal trecătorii, a provocat deja moartea a două persoane în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii americani investighează tot mai multe cazuri de agresiuni cunoscute sub numele de „Knockout Game”, în care diveşi adolescenţi lovesc în mod brutal şi aleatoriu trecătorii, asta după ce două persoane şi-au pierdut deja viaţa în aceste atacuri, informează AP.

Incidente de acest tip au fost raportate în majoritatea statelor din SUA, iar mai nou chiar şi în Marea Britanie. În urmă cu câteva săptămâni, o femeie de 78 de ani care se plimba pe străzile din New York a fost lovită în cap de un străin. De asemenea, în oraşul Jersey un bărbat în vârstă de 46 de ani a murit după ce a fost doborât la pământ de o bandă de adolescenţi, aceştia izbindu-i ulterior capul de un gard de fier. Cel mai recent caz a fost înregistrat în Washington, acolo unde o femeie de 32 de ani a fost atacată de un adolescent în timp ce se plimba pe bicicletă.

„M-a lovit pur şi simplu în faţă. Nu ştiu care a fost scopul. Nu a încercat să-mi ia nimic”, a povestit poliţiştilor victima din Washington, Phoebe Connolly.

Victimele acestor agresiuni sunt persoane cu vârste diferite şi sunt aleşi în general aleatoriu de către agresori, care motivează aceste atacuri ca fiind un mod de a se distra. Fenomenul are o latură socială deoarece multe dintre agresiuni sunt filmate şi postate apoi pe YouTube. Politiştii americani investighează şi o posibilă motivaţie rasială a unor atacuri după ce mai mulţi adolescenţi de culoare din Brooklyn au lovit grupuri de albi într-un joc denumit de ziarul „New York Post” - „Vânarea ursului polar”.

Autorităţile şi psihologii spun că aceste tipuri de agresiuni se întâmplă de mulţi ani, dar în prezent se poate constata o intensificare concretă a numărului de atacuri. Cei care sunt implicaţi în asemenea fapte sunt adolescenţi impulsivi ce au dorinţa de a-şi impresiona prietenii.

Este greu să scuzi un asemenea comportament. Când cineva intră într-un magazin şi cere bani poţi înţelege infracţiunea, dar să lovesti pe cineva necunoscut doar din distracţie pare doar copilăresc” a declarat Jeffrey Butts, psiholog specializat în delicvenţa juvenilă.

În luna septembrie, doi copii de 13 şi 14 ani au fost acuzaţi ca minori de uciderea unui bărbat de 46 de ani, Ralph Eric Santiago, găsit cu gâtul fracturat şi cu numeroase lovituri la nivelul craniului.

Paul Boxer, un profesor de psihologie de la Universitatea Rutgers afirmă că prezentarea acestor cazuri în mass-media ar putea duce la perpetuarea lor.

,Ai deja nişte copii uşor de influenţat, cu o înclinaţie clară către violenţă. Cred că agresiunile nu se produc cu dorinţa de a răni pe cineva, ci vorbim mai degrabă de o nevoie a adolescenţilor de a-şi asuma noi riscuri şi moduri cât mai diverse de a avea probleme”, a declarat pentru presa americană Paul Boxer.

„Victimele sunt percepute de atacatori ca fiind diferite, adică nişte persoane care aparţin unei alte stări, clase sau chiar rase decât a atacatorului”, a explicat Jeffrey Butts, un expert din Justiţie.

Mai mulţi tineri intervievaţi în Washington au spus că ştiau despre „Knockout game” din jocul Grand Theft Auto, în care utilizatorii sunt capabili să îşi construiască un personaj tot mai popular pe baza violenţei si a infracţiunilor.

Vă avertizăm că imaginile următoare vă pot afecta emoţional.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite