Kamala Harris, vicepreşedintele SUA, a fost ameninţată cu moartea de către o asistentă medicală: „Vei muri. Zilele tale sunt numărate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Kamala Harris, vicepreşedintele SUA, a fost ameninţată cu moartea de către o asistentă medicală din Miami. Asistenta a pledat vinovată de şase capete de acuzare, iar acum riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, au spus procurorii, informează NBC News.

Niviane Petit Phelps, în vârstă de 39 de ani, a pledat vinovată de şase capete de acuzare, iar acum riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, au spus procurorii. Sentinţa este stabilită pentru data de 19 noiembrie, potrivit Libertatea.ro. 

În februarie 2021, Phelps i-a trimis soţului, aflat în închisoare, şase videoclipuri în care a ameninţat că o va ucide pe Harris, susţinând că i s-au plătit 53.000 de dolari pentru a face acest lucru.

Ea a trimis o fotografie în care ţinea în mână o armă cu mesajul „Kamala Harris, vei muri. Zilele tale sunt deja numărate”, a spus, printre altele, Phelps în înregistrările video.

Avocatul Scott Saul, a declarat marţi că Phelps trece printr-o perioadă tumultuoasă din viaţa ei şi că nu a avut niciodată intenţia de a-şi duce ameninţările la bun sfârşit.

„Doamna Phelps a dus o viaţă onorabilă până la acest incident. Doamna Phelps a pledat vinovat, dar intenţionează să demonstreze circumstanţe atenuante semnificative”, a spus Scott Saul, care a mai adăugat că „este important pentru ea să accepte responsabilitatea”.

Phelps i-a spus unui anchetator al serviciului secret că este supărată că Harris a ajuns în postul de vicepreşedinte fără să fie cu adevărat o persoană de culoare şi că nu a pus mâna pe Biblie la depunerea jurământului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite