Justiţia americană l-a condamnat pe hackerul Guccifer la patru ani şi patru luni de  închisoare

Justiţia americană l-a condamnat pe hackerul Guccifer la patru ani şi patru luni de  închisoare

Marcel Lehel Lazăr, supranumit „Gicccifer“ a fost extrădat în SUA în luna martie

Hackerul român Marcel Lehel Lazăr, supranumit „Guccifer“ a fost condamnat joi la 52 de luni de închisoare de către o instanţă federală americană din Alexandria, statul Virginia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Guccifer“, pe numele său real Marcel Lehel Lazăr (44 de ani), a compărut în faţa unui tribunal federal din oraşul Alexandria, statul american Virginia. 
 
   Hackerul român supranumit „Guccifer“, inculpat pentru spargerea conturilor de e-mail ale familiei Bush, ale fostului secretar de stat Colin Powell, ale fostului secretar de stat Hillary Clinton şi ale altor personalităţi americane, a pledat vinovat la acuzaţiile de furt de identitate americană şi acces neautorizat la computere, a anunţat Departamentul de Justiţie al SUA.
 
Marcel Lehel Lazăr s-a aflat mai nou în atenţie după ce a susţinut că ar fi spart serverul privat de e-mail al lui Hillary Clinton. Spargerea contului de e-mail al fostului secretar de stat american Hillary Clinton a fost „un lucru facil“, a declarat — într-un interviu în exclusivitate acordat la începutul lunii mai postului Fox News din închisoare — Marcel Lazăr, devenit celebru după ce a spart conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România.
 
„Guccifer“, a fost extrădat în luna martie în SUA. 

În iunie 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe hackerul Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru că a spart conturile de e-mail ale directorului SRI George Maior, ale europarlamentarului Corina Creţu şi ale unor vedete. 

După condamnare ar putea reveni în ţară pentru executarea pedepsei. Judecătorii români au acceptat doar extrădarea temporară în Statele Unite, pe durata procesului, dar nu mai mult de 18 luni.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările