Judicial Watch: Obama a alocat 8 milioane de dolari pentru activităţile lui Soros din Albania. Cazul României, investigat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Obama a acordat sume de peste 8 milioane de dolari unui grup sprijinit de miliardarul american de origine ungară George Soros pentru finanţarea unor activităţi de stânga în Albania, afirmă organizaţia conservatoare Judicial Watch, citată de Fox News.

Organizaţia îşi bazează afirmaţiile pe un document de 32 de pagini obţinut recent de la Departamentul de Justiţie ca urmare a unei cereri privind accesul la informaţii din mai 2017.

Aceste documente arată, scrie Fox News, că fonduri ale USAID au fost trimise prin Proiectul pentru societatea civilă al agenţiei pentru a sprijini organizaţia East West Management Institute de stânga a lui Soros prin intermediul campaniei „Justice for All“ (dreptate pentru toţi, în trad.) a USAID. 

Astfel, USAID ar fi furnizat 8,8 milioane de dolari pentru respectiva campanie în 2016.

Proiectul „Justice for All“ a fost conceput pentru a întări eficienţa şi transparenţa instanţelor în Albania, având ca scop spporirea încrederii cetăţenilor în justiţie. 

Însă Judicial Watch afirmă că banii ar fi fost folosiţi pentru a da guvernului socialist albanez un control mai mare asupra sistemului judiciar. 

Preşedintele organizaţiei conservatoare Judicial Watch, Tom Fitton, a declarat săptămâna trecută că „este din cale afară de scandalos că Departamentul de Stat a permis operaţiunii Soros să ajute la direcţionarea fondurilor contribuabililor către alte grupuri“. 

În replică, un oficial al USAID a declarat pentru Fox News că agenţia nu a furnizat granturi Fundaţiei pentru o Societate Deschisă din Albania a lui Soros. 

Acum, Judicial Watch încearcă să afle dacă miliardarul George Soros a derulat activităţi similare în România, Macedonia şi Columbia.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite