John McCain: SUA sunt dedicate asigurării securităţii regiunii baltice şi NATO

John McCain: SUA sunt dedicate asigurării securităţii regiunii baltice şi NATO

John McCain

Statele Unite sunt dedicate asigurării securităţii regiunii baltice şi NATO, a declarat marţi senatorul republican John McCain, aflat în capitala estonă, într-o vizită considerată o tentativă de a linişti temerile legate de politica preşedintelui-ales Donald Trump, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Trump a provocat îngrijorare în Estonia, Lituania şi Letonia, pentru că a spus, în cursul campaniei, că va analiza contribuţia fiecărei ţări la NATO înainte de a o ajuta, în cazul unui atac.
 
Implicarea rusă în Ucraina şi Georgia a alimentat temerile ţărilor baltice că Moscova va încerca manevre militare în cazul lor.
 
 “Cred că prezenţa trupelor americane în Estonia este un semnal că noi credem în acelaşi lucru ca Ronald Reagan, adică pace prin putere”, le-a spus McCain jurnaliştilor.
 
“Iar cea mai bună cale de a evita un comportament rus nedorit este printr-o armată credibilă şi puternică şi o alianţă NATO puternică”, a adăugat el.
 
În cursul vizitei sale de trei zile în ţările baltice, însoţit de senatorul republican Lindsey Graham, McCain a precizat că nu se aşteaptă ca Statele Unite să elimine sancţiunile vizând Rusia, impuse după anexarea Crimeei, în 2014.
 
De asemenea, el a afirmat că SUA vor avea “un răspuns puternic şi semnificativ” cât timp Putin continuă “să ocupe Crimeea şi invazia din estul Ucrainei şi continuă să ameninţe alte ţări din regiune”.
 
Statele Unite au circa 150 de militari în fiecare dintre cele trei ţări baltice şi în Polonia, începând din aprilie 2014.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările