John McCain, diagnosticat cu cancer la creier, se întoarce în Congres pentru un vot important privind înlocuirea Obamacare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John McCain (80 de ani)   Foto: businessinsider.com
John McCain (80 de ani)   Foto: businessinsider.com

John McCain, diagnosticat săptămâna trecută cu cancer la creier, revine azi la Washington pentru un vot crucial privind legislaţia asigurărilor medicale, oferind un impuls emoţional şi matematic important pentru eforturile partidului său de a anula Obamacare.

Decizia senatorului de 80 de ani de a merge de la locuinţa sa din Arizona la Washington a fost anunţată de biroul său într-un scurt comunicat şi vine în condiţiile în care proiectul de lege republican pentru a înlocui Obamacare va fi supus la vot, la insistenţele preşedintelui Donald Trump. Proiectul de lege nu se bucură, însă, de o susţinere extinsă, astfel că nu este clar dacă va trece.

„Senatorul McCain este nerăbdător să se întoarcă în Senatul SUA, pentru a continua să lucreze la legi importante, inclusiv la reforma sistemului de îngrijire medicală, la legea privind apărarea naţională şi la noi sancţiuni vizând Rusia, Iranul şi Coreea de Nord“, a anunţat biroul său. 

Associated Press scrie că întoarcerea lui McCain sugerează că votul acestuia va fi crucial pentru adoptarea proiectului de lege pentru înlocuirea Obamacare.

McCain, cunoscut drept un veteran al războiului din Vietnam şi contracandidat al lui Barack Obama în alegerile prezidenţiale din 2008, a fost diagnosticat cu glioblastom - o tumoare malignă pe creier, care se remarcă prin agresivitate şi prin prognosticul rezervat pentru pacienţii de peste 55 de ani. Senatorul republican a primit diagnosticul după ce a fost operat pentru îndepărtarea unui cheag de sânge pe creier la clinica Mayo din Phoenix, Arizona.

Acum, senatorul ia în considerare opţiunile de tratament, care ar putea să reprezinte o combinaţie de chimioterapie şi radioterapie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite