John McCain: Coreea de Nord trebuie să ştie că preţul unei agresiuni este „anihilarea“

John McCain: Coreea de Nord trebuie să ştie că preţul unei agresiuni este „anihilarea“

Senatorul statului Arizona, John McCain/ Foto: EPA

Senatorul republican John McCain a susţinut că Statele Unite trebuie să-şi întărească poziţiile în jurul Coreei de Nord şi să-i transmită clar liderului Kim Jong-un că un act de agresiune ar conduce la anihilarea ţării sale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Washingtonul trebuie să „se asigure că liderul Kim Jong-un ştie că dacă va acţiona agresiv, preţul plătit va fi anihilarea”, a declarat McCain, în cadrul unui interviu acordat postului CNN.

Senatorul statului Arizona a adăugat că, în această criză, susţine o strategie ce implică sporirea capacităţilor anti-rachetă din Coreea de Sud, exercitarea de presiuni suplimentare asupra Chinei şi, în plus, desfăşurarea de arme nucleare în Peninsula Coreeană.

„Ministrul Apărării sud-coreean, doar în urmă cu câteva zile, a cerut re-desfăşurarea armelor nucleare”, a declarat senatorul american, susţinând că, cel puţin, această măsură ar trebui „luată în considerare în mod serios”.

În opinia acestuia China nu face destul pentru a limita programele militare ale Phenianului, exprimându-şi susţinerea pentru ca Statele Unite să uzeze de poziţia sa economică dominantă pentru a influenţa Beijingul.

„Cred că trebuie să le spunem oficialilor chinezi că suntem gata să suportăm costurile asociate cu o scădere a schimburilor comerciale dintre cele două ţări, numai ca, de data aceasta, ceva să se schimbe”, a afirmat McCain. 

Cunoscutul jurnalist american, Glenn Greenwald, a caracterizat aceste declaraţii ca fiind o dovadă de ipocrizie din partea oficialilor americani.

„Când liderii altor ţări fac astfel de declaraţii, îi considerăm răi şi/sau nebuni. Când liderii Statelor Unite o fac, acest lucru este normal”, a scris acesta pe contul său de Twitter.
citeste totul despre: