Joe Biden a suferit o entorsă la gleznă în timp ce se juca cu câinele său. Ce i-a transmis Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele-ales ale Statelor Unite, Joe Biden, a suferit o entorsă la gleznă după ce a alunecat în timp ce se juca cu câinele zău, un ciobănesc german numit Major.

Incidentul a avut loc sâmbătă, iar Biden, în vârstă de 78 de ani, a fost examinat duminică de către un medic specialist „dintr-o abundenţă de precauţie”, arată un comunicat  transmis de biroul de presă al preşedintelui-ales, citat de The Guardian.

În urma controlului, s-a constat că acesta are fractură la oasele tarsiene şi probabil va trebui să poarte o orteză în următoarea perioadă.

Atunci când va prelua funcţia de preşedinte, Joe Biden va deveni cea mai vârstnică persoană alesă în această poziţie din istoria Statelor Unite, iar sănătatea sa va fi un subiect urmărit cu atenţie atât de aliaţi, cât şi de oponenţi. Biden a împlinit 78 de ani pe 20 noiembrie.

Preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite, Donald Trump, care îşi continuă campania de contestare a rezultatului alegerilor prezidenţiale, a postat pe Twitter la scurt timp după apariţia ştirii în presa americană, urându-i acestuia însănătoşire grabnică.

Biden a respins constant orice întrebare legată de vârsta sa pusă în timpul campaniei. Acesta a făcut public un raport medical, care arată că ia pastile pentru a-şi ţine colesterol în limite normale, dar care conţine o evaluare clară din partea medicului său: Biden „sănătos, viguros şi apt de a-şi executa cu succes responsabilităţile de preşedinte”.

Biden se juca cu Major, unul dintre cei doi ciobăneşti germani ai familiei, atunci când a avut loc incidentul. Major va deveni primul câine de salvare care va locui la Casa Albă, fiind adoptat de către Biden şi soţia sa, Jill, în 2018. Familia Biden a anunţat de câteva zile deja că îşi vor aduce câinii la Casa Albă şi că plănuiesc să-şi ia şi o pisiciă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite