Joe Biden spune că trimiterea de trupe americane în Haiti nu se află pe ordinea de zi

Joe Biden spune că trimiterea de trupe americane în Haiti nu se află pe ordinea de zi

Foto EPA-EFE

Trimiterea de trupe americane în Haiti nu se află pe ordinea de zi, a declarat joi Joe Biden. Ţara se află în pragul unui haos după asasinarea preşedintelui Jovenel Moise.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Trimitem doar puşcaşi marini la ambasada noastră pentru a asigura securitatea" agenţilor de acolo, a explicat preşedintele democrat. "Dar ideea de a trimite trupe americane în Haiti nu se află în prezent pe ordinea de zi", a mai spus el, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Preşedintele haitian Jovenel Moise a fost asasinat de un comando armat la 7 iulie şi, în pofida mai multor arestări, nu s-a făcut lumină în cazul crimei.

Guvernul haitian a cerut Washingtonului şi ONU să trimită trupe pentru a securiza ţara care este slăbită de violenţe şi instabilitate politică.

SUA au trimis duminică o delegaţie de reprezentanţi ai administraţiei americane în Haiti, în special pentru a examina '„securitatea infrastructurilor vitale” şi pentru a discuta cu poliţiştii responsabili cu ancheta în cazul asasinării preşedintelui Moise.

Statele Unite sunt una dintre puterile care ar putea exercita o influenţă în Haiti, ţară pe care au ocupat-o militar din 1915 până în 1934.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările