Joe Biden şi-a luat rămas bun în lacrimi de la statul Delaware, la plecarea spre Washington VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden / FOTO Getty Images
Joe Biden / FOTO Getty Images

Preşedintele ales Joe Biden şi-a luat un rămas bun emoţionant de la statul său de provenienţă, Delaware, înainte de a pleca spre Washington pentru ceremonia de învestire de miercuri, el mulţumind cu vocea întretăiată locuitorilor acestui stat care au crezut în el şi l-au susţinut pe parcursul carierei sale, transmite CNN.

„Voi fi întotdeauna fiul mândru al statului Delaware. Iertaţi-mi emoţia”, a spus Biden cu lacrimi pe obraji, ”dar, atunci când voi muri, Delaware va fi în inima mea şi a tuturor Bidenilor. Vă iubim pe toţi. Aţi fost alături de noi la bine şi la rău”.

Biden i-a adus un omagiu fiului său Beau, care a murit de cancer la creier în 2015, la vârsta de 46 de ani, afirmând că spera să îl vadă preşedinte într-o zi.

„Ar fi trebuit să îl prezentăm pe el ca preşedinte”, a spus Biden.

Preşedintele ales a subliniat şi arcul istoric al carierei sale, în care a asistat la lupta pentru drepturile civile dar şi la semnele de progres din Statele Unite.

El a spus că a venit la Wilmington, Delaware, de la facultatea de drept, după asasinarea lui Dr. Martin Luther King Jr, inspirat să devină un apărăror public. În 2009, Biden a mers la Washington cu Barack Obama, care a devenit primul preşedinte afro-american al Statelor Unite.

Acum revine la Washinton „pentru a se întâlni cu o femeie de culoare, cu descendenţă din Asia de Sud, pentru a deveni preşedinte, respectiv vicepreşedinte al SUA. Aceasta este America”, a spus Biden marţi.

Lupta continuă a ţării pentru dreptate rasială l-a atras pe Biden în cursa prezidenţială din 2020. El a spus că a decis să candideze după ce a văzut modul în care Donald Trump a tratat violenţele de la un miting al supremaţiei albe din Charlottesville, Virginia, afirmând că acolo s-au afla ”oameni buni de ambele părţi”.

Sarcina lui Biden de a vindeca ţara extrem de fracturată pare mai dificilă ca oricând, după asaltul de pe 6 ianuarie al susţinătorilor lui Trump împotriva Capitoliului.

Liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell a spus, marţi, că mulţimea a fost provocată de Trump, într-o ultimă critică adusă preşedintelui, după patru ani în care republicanii au tăcut deseori în faţa faptelor preşedintelui.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite