Joe Biden îl sfătuieşte pe Donald Trump să „se maturizeze”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vice-preşedintele american Joe Biden are un mesaj pentru următorul preşedinte ale SUA Donald Trump:„Maturizează-te, Donald”, scrie CNN.

Într-un interviu difuzat joi, Biden a fost întrebat despre tweet-uri pe care preşedintele ales Donald Trump le scrie, în special unul în care el l-a numit pe liderul minorităţii din Senat Chuck Schumer „clovnul şef” şi un altul în care el a scris: „Fac tot posibilul să nu ţin seama de numeroasele declaraţii inflamatorii ale Preşedintelui O (Obama, n.r.). Am crezut că va fi o tranziţie lină! De fapt, nu”. Biden a răspuns că este timpul ca Trump să „fie un adult”.

„Maturizează-te, Donald. Maturizează-te. E timpul să fii un adult”, a spus el. „Tu eşti preşedinte. Trebuie să faci ceva. Arată-ne ce ai. Vei propune o legislaţie. Vom ajunge să o dezbatem. Lasă publicul să decidă. Lasă-i să voteze în Congres. Lasă să vedem ce se întâmplă”, a declarat Biden.

El a continuat: „Va fi mult mai clar ce susţine şi contrazice, şi ce susţinem noi şi ce contrazicem, acum că va ajunge să discute în detaliu aceste probleme care afectează vieţile oamenilor”.

Biden a mai spus că este „periculos” pentru preşedintele ales să fie sceptic în privinţa agenţiilor de informaţii americane.

„Cred că e periculos”, a spus el în interviu. „Pentru un preşedinte să nu aibă încredere în ele, să nu fie pregătit să asculte multitudinea de agenţii de informaţii, de la informaţii secrete de apărare, la CIA, et cetera, este absolut lipsit de raţiune. Este doar fără minte”, a mai menţionat Biden.

Republicanul din New York Chris Collins, un membru al comitetului executiv de tranziţie al lui Trump, a denunţat răspunsul lui Biden într-un interviu cu CNN. „E un răspuns patetic”, a declarat Collins joi, la emisiunea „The Situation Room”. „Cred că e sub nivelul Biroului vicepreşedintelui. Acesta arată doar neliniştea cauzată de pierderea acestor alegeri de către (preşedintele Barack) Obama, Hillary Clinton şi Joe Biden. Donald Trump este adultul din cameră”, a spus Collins.

Aceasta nu este prima dată când Biden a fost deschis la adresa lui Trump. Într-un interviu cu CNN din octombrie, înainte de alegerile din 2016, Biden l-a criticat pe Trump, spunând că republicanul, atunci candidat la preşedinţie, „duce ​​lipsă de sensibilitate la adresa poporului american”. „Nu e un om rău”, a declarat Biden la momentul respectiv, precizând însă că „ignoranţa lui este atât de profundă, atât de profundă”. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite