Joe Biden respinge iritat ideea de a da un test cognitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a respins ferm, vizibil iritat, ideea de a fi supus unui test cognitiv care să evalueze forma mentală în care se află, după ce Donald Trump l-a îndemnat să se supună, la fel ca el, unui asemenea test, relatează AFP.

”Nu, nu am făcut niciun test. De ce, dracu, ar trebui să dau un test?”, răspunde într-un inteviu, difuzat miecuri, un Joe Biden iritat.

Agilitatea sa mentală, la vârsta de 77 de ani, este pusă neîncetat în discuţie de echipa de campanie a lui Trump, în vârstă de 74 de ani, pe care urmează să-l înfrunte în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Fostul vicepreşedinte democrat a declarat în această vară că este testat constant, după care a precizat că se referă la rigorile campaniei prezidenţiale şi ale întâlnirilor sale cu alegători.

”Este ca şi cum v-aş spune, înainte să veniţi la această emisiune, să faceţi un test pentru a vedea dacă luaţi cociană sau nu. Ce părere aveţi? Sunteţi un drogat?”, continuă el în faţa jurnalistului de la CBS care-l intervieva din partea Convenţiei Asociaţiilor Americane ale Jurnaliştilor Afroamericani (NABJ) şi Hispanici (NAHJ).

Polemică

Această ieşire neaşteptată a provocat imediat o polemică pe reţele de socializare.

Jurnalistul CBS Errol Barnett a precizat mai târziu că a cerut echipei de campanie a lui Joe Biden să contextualizeze mai mult legătura dintre un text cognitiv şi o depistare a sa dacă a luat cocaină.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a preluat ultima parte a acestei discuţii pentru a-i pune la îndoială capacităţile lui Biden.

Fostul vicepreşedinte, care a vorbit adesea despre lupta sa cu bâlbâiala, se bâlbâie şi îşi revine în mai multe rânduri şi spune ”sunt pregătit să las publicul american să-mi judece sănătatea fizică şi mentală”.

Donald Trump declara la sfârşitul lui iulie că a ”excelat” într-un test cognitiv, într-un interviu care a devenit rapid viral pe Internet.

Mândru, el anunţa că testul cuprindea, de exemplu, ”o întrebare de memorie”.

”Ei îţi spun să repeţi cuvintele: persoană, femeie, bărbat, cameră, televiziune. Eu am spus, da, este persoană, femeie, bărbat, cameră, televiziune”.

Părând să se refere la aceste declaraţii, candidatul democrat a declarat în interviul acordat miercuri ”bine, dacă el nu poate face diferenţa între un elefant şi un leu. Nici măcar nu ştiu despre ce vorbeşte. L-aţi văzut? (...). Abia aştept să am oportunitatea” unei dezbateri cu Donald Trump.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite