Joe Biden a obţinut numărul de delegaţi necesar pentru a fi candidatul democraţilor la preşedinţia SUA

Joe Biden a obţinut numărul de delegaţi necesar pentru a fi candidatul democraţilor la preşedinţia SUA

FOTO EPA-EFE

Fostul vicepreşedinte Joe Biden a obţinut numărul de delegaţi necesar pentru a fi desemnat candidatul Partidului Democrat la preşedinţia SUA, la alegerile din noiembrie urmând să-l înfrunte pe Donald Trump, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un candidat are nevoie de cel puţin 1.991 de delegaţi pentru a fi nominalizat, iar Biden a trecut de acest prag după alegerile primare din această săptămână, din şapte state şi din districtul Columbia.
 
Reuters notează că atingerea pragului pentru nominalizare de către Biden devenise o formalitate după ce principalul rival al fostului vicepreşedinte, Bernie Sanders, a părăsit cursa în aprilie.
 
“Oameni buni, în această seară am obţinut cei 1991 de delegaţi de care aveam nevoie pentru a cştiga nominalizarea democraţilor. Voi petrece fiecare zi luptând pentru a vă câştiga voturile astfel încât, împreună, să putem câştiga lupta pentru sufletul acestei naţiuni”, a scris Biden pe Twitter.
 
Democraţii au avut la un moment dat peste 20 de candidaţi pentru desemnarea la alegerile prezidenţiale, însă pe măsură ce şansele le-au scăzut, ei s-au retras din cursă.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: