Joe Biden obligă zeci de milioane de americani să se vaccineze. „Răbdarea noastră s-a terminat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
joe biden foto getty images
joe biden foto getty images

Joe Biden a prezentat un nou plan de luptă împotriva COVID-19. Acesta prevede ca multe categorii de angajaţi să se vaccineze împotriva SARS-CoV-2.

Conform CNN, citat de Digi24, planul lui Joe Biden vizează circa 100 de milioane de americani care ar urma să se vaccineze pentru a putea continua să muncească în diferite domenii. 

Vizate sunt companiile cu peste 100 de angajaţi, aceştia fiind obligaţi să fie vaccinaţi sau să facă săptămânat teste anti-COVID-19. De asemenea, angajaţii satului federal vor fi vaccinaţi obligatoriu. 

„Am fost răbdători, dar răbdarea noastră s-a terminat, iar refuzul dumneavoastră (de a vă vaccina - n.r.) ne-a costat pe toţi”, a spus Joe Biden despre cei care refuză vaccinarea.

Conform sursei citate, preşedintele a spus că America celor vaccinaţi devine din ce în ce mai „frustrată” din cauza acelor persoane care nu au făcut încă vaccinul şi care alimentează răspândirea virusului.

Noul plan al administraţiei Biden vizează, pe lângă companiile cu peste 100 de angajaţi, ca toţi cei care muncesc în în zona guvernamentală să fie vaccinaţi. A semnat şi un ordin executiv în acest sens. Acelaşi lucru îl vor face şi angajaţii companiilor care lucrează cu guvernul federal. În aceste cazuri nu există nicio variantă alternativă la vaccinare.

Dacă în 75 de zile nu se vor vaccina, angajaţii guvernamentali vor fi concediaţi.

Şi profesorii din cadrul programelor federale „Head Start” vor fi obligatoriu vaccinaţi, aici fiind vorba de peste 300.000 de cadre didactice. De asemenea, Biden a cerut guvernatorilor să solicite vaccinarea profesorilor şi personalului şcolar de la nivelul local. 

În domeniul sanitar, 17 milioane de angajaţi în unităţile medicale ce primesc fonduri prin Medicare şi Medicaid trebuie să se vaccineze.

Preşedintele Biden a anunţat că producţia de teste va fi sporită, iar testarea rapidă se va extinde. 

Noile reguli, deosebit de dure, intervin în condiţiile în care varianta Delta a provocat noi creşteri ale numărului de spitalizări şi decese, în special în zonele în care ratele de vaccinare rămân scăzute.

Citeşte şi: 

Coautorul raportului asupra atacurilor de la 11 septembrie, despre interviurile cu Bush: „Dacă am fi avut acele informaţii, am fi făcut lucrurile diferit”

CIA îşi intensifică prezenţa pe reţelele sociale

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite