Joe Biden, o nouă abordare faţă de comunitatea LGBT+. Ce decizii a semnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden la Capitoliu 20 ianuarie 2020 FOTO EPA-EFE
Joe Biden la Capitoliu 20 ianuarie 2020 FOTO EPA-EFE

Printre primele decizii luate de Joe Biden, în prima zi a mandatului de preşedinte al SUA, se numără şi una cu privire la comunitatea LGBT+.

Cei care se identifică drept persoane ”non-binare”, adică nu se consideră nici bărbat, nici femeie, pot începând de joi să selecteze titlul ‘Mx’ pe pagina de contact a website-ului Casei Albe, unde a fost adăugată şi o listă derulantă cu pronume, inclusiv ”ei” (they/them), arată Spotmedia.

Astfel, conform Thomson Reuters Foundation, pronumele cu gen neutru pot fi de acum înainte selectate de persoanele care contactează guvernul american, după ce Joe Biden a semnat în prima zi a mandatului său de preşedinte al SUA mai multe ordine executive, printre care şi unul împotriva discriminării persoanelor LGBT+, relatează

„În prima zi, administraţia Biden a luat imediat măsuri pentru a include în discuţie persoanele trans, non-binare şi nonconforme genului. Cercetările au arătat că recunoaşterea şi respectarea pronumelor noastre pot face diferenţa pentru sănătatea şi bunăstarea noastră – mai ales în cazul tinerilor LGBTQ”, spune Kate Ellis, care conduce grupul GLAAD de susţinere a comunităţii LGBT+.

Preşedintele Biden a mai semnat în prima zi de mandat şi un ordin executiv care stabileşte că agenţiile federale ale SUA nu trebuie să discrimineze pe baza orientării sexuale sau a identităţii de gen. ”Copiii trebuie să poată învăţa fără teama de a li se refuza accesul la toaletele publice, vestiare sau sporturi şcolare”, se menţionează în ordinul semnat de noul preşedinte al SUA.

În timpul campaniei electorale Biden a publicat o lungă listă cu revendicări ale LGBT+ pe care a promis că le va pune în aplicare şi a spus de asemenea că în primele 100 de zile de mandat doreşte să adopte legislaţia ”Equality Act”, care va incrimina discriminarea persoanelor LGBT+, adaugă cei de la Spotmedia.

Citeşte şi:

Toţi pasagerii care ajung cu avionul în SUA vor intra în carantină

Anthony Fauci e mulţumit că nu mai trebuie să-l contrazică pe Trump. „E un sentiment eliberator” VIDEO

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite