Joe Biden, primul discurs la Washington: „Ca să ne vindecăm, trebuie să ne aducem aminte” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto AFP
Foto AFP

Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite, a ţinut primul său discurs în capitala Washington. El a dedicat momentul victimelor COVID-19.

GALERIE FOTO


Joe Biden, preşedintele ales al SUA, a ţinut discursul, marţi 19 ianuarie, pe esplanada de la Monumentul lui Lincoln. Este primul discurs ţinut în această calitate în capitala ţării Washington. A fost însoţit de soţia sa, Jill, şi de Kamala Harris, viitorul vicepreşedinte.

El a dedicat acest moment, în care a vorbit despre memorie şi vindecare, celor peste 400.000 de victime pe care pandemia le-a făcut numai în SUA, relatează Digi 24.

Joe Biden şi-a început discursul adresându-i mulţumiri unei asistente din Michigan, Lori Marie Key, care a cântat Amazing Grace în faţa Monumentului lui Lincoln.

„Dacă există îngeri în Rai, ei sunt asistente şi infirmieri. Ştim din experienţa familiilor noastre ce-aţi făcut pentru noi, curajul de care aţi dat dovadă şi durerea pe care aţi absorbit-o de la ceilalţi. Aşa că vă mulţumim. Vă mulţumim”, a spus Joe Biden.

„Ca să ne vindecăm, trebuie să ne aducem aminte. Uneori amintirile sunt dureroase, însă doar aşa ne putem vindeca. Este important să facem asta ca naţiune. De aceea ne aflăm azi aici. Între apus şi răsărit, să lăsăm luminile să strălucească în întuneric de-a lungul bazinului sacru şi să ni-i amintim pe toţi cei pe care i-am pierdut”, a mai spus Biden, cu trimitere la cei peste 400.000 de americani care şi-au pierdut viaţa din cauza pandemiei de coronavirus.

În spatele său s-au aprins 400 de lumini de-a lungul bazinului cu apă de la Monumentul lui Lincoln, iar cântăreaţa de gospel Yolanda Adams a cântat Hallelujah.

Citeşte şi:

Americanii, cu ochii pe Capitoliu unde astăzi are loc învestirea preşedintelui ales Joe Biden. O ceremonie fără precedent

Discursul de rămas bun al lui Trump. Fără să-i pronunţe numele lui Biden, Trump anunţă: „Mişcarea noastră de-abia începe” VIDEO

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite