Joe Biden a ales la şefia Departamentului de Securitate Internă un refugiat cubanez cu mamă născută în România

Joe Biden a ales la şefia Departamentului de Securitate Internă un refugiat cubanez cu mamă născută în România

Alejadro Mayorkas FOTO NBC News

Vestea numirii în premieră a unui reprezentant al comunităţii latino-americane la conducerea Departamentului american de Securitate Internă a făcut înconjurul lumii. Însă viitorul responsabil de siguranţa Statelor Unite are origini şi în România. Mai exact, mama sa a fugit din ţara noastră în timpul Holocaustului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alejandro Mayorkas, care astăzi împlineşte vârsta de 61 de ani, este alesul lui Joe Biden pentru şefia Departamentului de Securitate Internă. Este vorba de primul reprezentant al comunităţii latino-americane de peste Atlantic numit în această funcţie.

Născut la 24 noiembrie 1959 la Havana, capitala Cubei, Mayorkas a fugit din această ţară din cauza regimului comunist. Potrivit The Jerusalem Post, tatăl său este un evreu sefard născut la rândul său în Cuba, în timp ce mama este o evreică din România care a fugit din ţara noastră la începutul deceniului 1940-1950 de teama Holocaustului.

„Când eram copil, Statele Unite mi-au oferit mie şi familiei mele un loc în care să ne refugiem. Acum a fost nominalizat la Departamentul pentru Securitate Internă şi mă voi ocupa de protejarea tuturor americanilor şi a celor care fug de persecuţie şi caută o viaţă mai bună pentru ei şi pentru cei dragi lor”, a comentat Mayorkas vestea numirii sale.

Alejandro Mayorkas a deţinut deja cele mai înalte funcţii pe care le-a avut vreodată un cubanez-american în cadrul Departamentului pentru Securitate Internă. Sub administraţia Barack Obama, Mayorkas a fost, pe rând, director al Serviciului pentru cetăţenie şi imigraţie, apoi vice-secretar.

Dacă va fi confirmat în post, Alejandro Mayorkas va avea cel mai probabil ca misiune relaxarea politicilor aspre impuse în domeniul imigraţiei de administraţia Donald Trump, relevă NBC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările