Jeff Bezos vrea să construiască o staţie spaţială comercială până la sfârşitul deceniului

Jeff Bezos vrea să construiască o staţie spaţială comercială până la sfârşitul deceniului

FOTO FACEBOOK

Compania Blue Origin a lui Jeff Bezos a anunţat luni un parteneriat cu start-up-ul Sierra Space pentru construirea unei staţii spaţiale private în scopuri de cercetare, turistice şi industriale care să devină operaţională  în  „a doua jumătate a deceniului''.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numită  „Orbital Reef” aceasta va fi un ''parc comercial cu utilizare mixtă'' capabil să găzduiască 10 persoane.
 
''Agenţii spaţiale experimentate, consorţii din domeniul tehnologiilor avansate, naţiuni fără program spaţial, media şi agenţii de turism, antreprenori şi inventatori subvenţionaţi, investitori de perspectivă, toţi îşi găsesc locul'' la bord, se arată într-un comunicat comun, citat de Agerpres.
 
Staţia va funcţiona la o altitudine de 500 de kilometri - puţin mai mare comparativ cu actuala Staţie Spaţială Internaţională (ISS) - şi va avea 830 metri cubi, ''aproape la fel de mult'' ca ISS.
 
Anunţul vine în contextul în care NASA a comunicat că nu mai primeşte momentan propuneri pentru staţii spaţiale comerciale în măsura în care SI se apropie de limita sa de viaţă, având deja 20 de ani vechime.
 
Racheta New Glenn a companiei Blue Origin, ce ar urma să transporte componente ale viitoarei staţii spaţiale, nu este încă operaţională, urmând să aibă primul zbor la finele lui 2022, potrivit CNN.
 
De asemenea, vehiculele spaţiale concepute să transporte oameni pe staţia spaţială, precum Starliner al lui Boeing, sunt prevăzute să aibă primul zbor de testare abia la mijlocul anului 2022.
 
Luni, alte companii şi-au prezentat proiectele destinate muncii şi producţiei în spaţiu precum Genesis care propune o alternativă la costumele astronauţilor sub forma unor capsule cu braţe robotice, respectiv Redwire care vrea să dezvolte producţia de componente în spaţiu cu ajutorul printării 3D.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările