Hope Hicks, numită directoare interimară pentru comunicare, anunţă Casa Albă

Hope Hicks, numită directoare interimară pentru comunicare, anunţă Casa Albă

Foto EPA

O veche consilieră în comunicare a preşedintelui american Donald Trump, Hope Hicks, a fost numită directoare interimară pentru comunicare, a anunţat miercuri Casa Albă, o ultimă decizie a şefului statului care caută în continuare o persoană care să ocupe acest post, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Postul a fost deţinut de Anthony Scaramucci, un expert financiar de la New York, dat afară după doar zece zile, din cauza unei tirade obscene într-un interviu pentru revista The New Yorker.

Scaramucci s-a dovedit o figură dezbinatoare la Casa Albă. Fostul purtător de cuvânt Sean Spicer a demisionat din cauza venirii acestuia, iar secretarul general al Casei Albe John Kelly l-a dat afară imediat ce a fost instalat în post.

Hicks, în vârstă de 28 de ani, a lucrat în domeniul comunicării în campania electorală a lui Trump, după ce a lucrat pentru Trump Organization.

Ea va colabora cu purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Sarah Sanders, a precizat preşedinţia americană.

Predecesorul lui Scaramucci, Michael Dubke, a demisionat în mai, la trei luni după ce a preluat postul.

Căutarea unui director pentru comunicare are loc în contextul în care Trump a denunţat în mai multe rânduri divulgări dinăuntrul administraţiei sale.

Secretarul său al Justiţiei, Jeff Sessions, a avertizat în mai multe rânduri în legătură cu o eventuală înăsprire a măsurilor care-i vizează pe jurnalişti şi sursele lor care divulgă informaţii clasificate.
citeste totul despre: