Haosul de la prima dezbatere aduce schimbări pentru următoarea întâlnire Trump-Biden

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump şi Joe Biden s-au confruntat într-o dezbatere plină de întreruperi şi jigniri, FOTO EPA-EFE
Donald Trump şi Joe Biden s-au confruntat într-o dezbatere plină de întreruperi şi jigniri, FOTO EPA-EFE

Grupul de sponsori ai dezbaterilor prezidenţiale a anunţat miercuri că va modifica formatul întâlnirilor viitoare dintre preşedintele Donald Trump şi contracandidatul său democrat Joe Biden, ”pentru a menţine ordinea”, în urma unei prime dezbateri tensionate, transmite CNBC.

Prima dezbatere care a avut loc marţi seara, în Cleveland, a degenerat rapid în dezordine, cu jigniri şi întreruperi frecvente. Trump a ignorat în mai multe rânduri observaţiile moderatorului de a respecta regulile şi a-i permite lui Biden să vorbească fără să îl întrerupă.

”Dezbaterea de aseară a arătat clar că ar trebui adăugată o structură suplimentară la formatul dezbaterilor rămase pentru a asigura o discuţie mai ordonată a problemelor”, a anunţat Comisia pentru dezbateri prezidenţiale, într-un comunicat.

Comisia a adăugat că ”va analiza cu atenţie modificările pe care le va adopta şi va anunţa aceste măsuri în curând”.

Comisia pentru dezbateri prezidenţiale a declarat că este ”recunoscătoare” jurnalistului Wallace al Fox News ”pentru profesionalismul şi abilităţile dovedit în timpul dezbaterilor de aseară şi intenţionează să se asigure că instrumentele suplimentare pentru menţinerea ordinii vor fi în vigoare pentru dezbaterile rămase”.

Următoarea dezbatere între actualul preedinte republican Trump şi fostul vicepreşedinte Biden este programată pe 15 octombrie, la Miami. Steve Scully, editor politic la C-SPAN, este moderatorul celei de-a doua dezbateri.

Purtătorii de cuvânt ai campaniei candidaţilor nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii la anunţ.

O a treia dezbatere prezidenţială este programată pe 22 octombrie, la Universitatea Belmont din Nashville. Corespondentul NBC News de la Casa Albă, Kristen Welker, va modera această dezbatere.

Prima şi singura dezbatere între vicepreşedinţi, dintre vicepreşedintele în funcţie Mike Pence şi senatorul democrat Kamala Harris din California, este programată pe 7 octombrie, la Universitatea din Utah, din Salt Lake City. Susan Page, şeful biroului Washington Today al USA Today, va fi moderatorul acestui eveniment.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite