Hackerul acuzat de spargerea serverelor de mail Yahoo! pledează vinovat şi recunoaşte implicarea serviciilor secrete ruse

Hackerul acuzat de spargerea serverelor de mail Yahoo! pledează vinovat şi recunoaşte implicarea serviciilor secrete ruse

Karim Baratov, hacker în vârstă de 22 de ani, a recunoscut că atacul informatic a fost realizat în interesul agenţiei de spionaj a Rusiei, FSB

Hackerul acuzat că a pus la cale atacurile din 2014 asupra serviciului Yahoo! Mail va pleda vinovat în proces şi va mărturisi legătura cu serviciilor secrete ruse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Karim Baratov, hackerul acuzat de FBI că a ajutat serviciile secrete ruseşti să dobândească acces asupra conturilor de mail Yahoo!, a acceptat oferta procurorului prin care îşi recunoaşte vinovăţia şi urmează să pledeze vinovat în viitorul proces.

Hackerul în vârstă de 22 de ani recunoaşte că atacul informatic a fost realizat în interesul agenţiei de spionaj a Rusiei, FSB. Acesta îi trimitea parolele anumitor conturi de webmail Yahoo! lui Dmitry Dokuchaev, unul din cei doi ofiţeri FSB implicaţi.

În afară de Baratov, mai sunt acuzate alte trei persoane de origine rusă: agenţii FSB Dmitry Dokuchaev şi Igor Sushchin, precum şi un cunoscut hacker rus, Alexsey Belan. Cum cei trei locuiesc în Rusia, ţară care nu are niciun interes să-i extrădeze, singurul arestat este Baratov, care locuieşte în Canada şi are cetăţenie canadiană.

La cererea spionilor ruşi, conform mărturiei lui Baratov, acesta obţinea acces şi la conturi specifice de webmail a altor companii de tehnologie, precum Google. Baratov folosea metoda numită spear phishing pentru a sparge conturile de mail care nu ţineau de Yahoo! – acesta trimitea victimelor mail-uri care păreau că sunt trimise din surse sigure, iar cei vizaţi dădeau click pe un link care îi ducea pe un site infectat cu malware.

În urma atacului din 2014, Baratov a obţinut acces la peste 500 de milioane de conturi ale serviciului Yahoo! Mail.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările