Hackerii ruşi au spart conturile de e-mail ale unor procurori americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hackeri şi trolli ruşi împotriva SUA FOTO SHUTTERSTOCK

Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat că hackerii ruşi din spatele atacului de spionaj cibernetic SolarWinds au intrat, în 2020, în conturile de e-mail ale angajaţilor unora dintre cele mai importante birouri ale procurorilor federali americani.

Au fost afectate 80% din conturile de e-mail furnizate de Microsoft, care erau folosite în patru birouri ale procurorilor din New York, afirmă Departamentul de Justiţie. Potrivit acestuia, conturile au fost compromise în perioada 7 mai – 27 decembrie 2020.Atacul cibernetic cunoscut drept SolarWinds după numele companiei care a creat programele compromise, a fost descoperit la mijlocul lunii decembrie, când instituţii ale guvernului SUA anunţau, una după cealaltă, că au avut calculatoarele compromise: în 13 decembrie, Trezoreria şi Departamentul pentru Comerţ, iar două zile mai târziu şi Departamentul pentru Securitate Internă (DHS), responsabil pentru securitatea graniţelor şi protejarea SUA de atacurile din mediul online.Compania SolarWinds admitea că hackeri dintr-un „stat extern" au introdus date maligne în actualizări ale reţelelor făcute între lunile martie şi iunie. Până la 18.000 de clienţi au descărcat actualizările compromise, care au permis hackerilor să spioneze fără a fi descoperiţi. Infrastructura SolarWinds era folosită de sute de mii de organizaţii la nivel global, inclusiv instituţii americane şi britanice şi mari corporaţii.

În luna aprilie 2021, preşedintele Joe Biden a anunţat impunerea de sancţiuni ca răspuns la atacul SolarWinds şi ceea ce a descris drept eforturile Rusiei de a compromite procesul electoral american. Printre sancţiuni s-a aflat expulzarea unor diplomaţi. Kremlinul neagă orice implicare.Biroul care gestionează activitatea tribunalelor americane a anunţat în ianuarie că a fost victimă a atacului cibernetic SolarWinds. Hackerii obţinuseră acces la informaţii comerciale secrete, ţintele unor activităţi de spionaj, rapoarte ale unor dezvăluiri confidenţiale şi mandate de arestare.

Lista procuraturilor afectate include birouri implicate în cazuri importante, ca cele din Los Angeles, Miami şi Washington. La New York, birourile din districtele de sud şi de est, care gestionează mari cazuri corupţie, au fost, de asemenea, afectate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite