Hackerii chinezi au furat secretele sistemului american antirachetă

Hackerii chinezi au furat secretele sistemului american antirachetă

Divizia de hackeri din armata chineză a mai dat o lovitură SUA

Hackerii au furat proiecte americane ale câtorva sisteme care constituie baza scutului american antirachetă, scrie „The Washington Post“, citând raportul Consiliului Ştiinţific al Ministerului Apărării al SUA .

Ştiri pe aceeaşi temă

În mâinile hackerilor se află informaţii legate de sistemele de rachete Patriot PAC-3, sisteme antirachetă THAAD şi sistemul naval Aegis. De asemenea, au fost furate informaţii legate de avionul de vânătoare F/A-18 Super Hornet, avioane de vânătoare de perspectivă F-35 şi altele.

Consiliului Ştiinţific al Ministerului Apărării al SUA nu a făcut responsabilă China de furt în mod direct, însă oficiali din Pentagon au declarat că este vorba de o campanie chineză care are ca scop furtul de secrete militare americane.

 Mai mult de 20 de proiecte de echipamente militare avansate americane, făcând parte din materiale clasificate, ar fi ajuns în mâinile hackerilor chinezi, relatează agenţia de presă Ria Novosti.

Potrivit raportului, în mâna  hackerilor ar fi ajuns proiecte de avioane militare moderne, precum V-22 Osprey sau elicopterul UH-60 Black Hawk, şi nave, precum noul model de nava „Littoral Combat Ship“.

Hackerii au mai reuşit să fure designul şi informaţiile legate de sistemele americane de apărare antirachetă, dintre care unele se află deja în dotarea armatei americane, dar, şi a  forţelor militare ale unor ţări din Europa, Asia şi zona Golfului Persic.

Printre informaţiile legate de sistemele antirachetă se regăsesc şi elemente ce fac parte din scutul antirachetă ce va fi amplasat şi în Romania, cum ar fi sistemul defensiv anti-rachetă balistică Aegis sau rachetele interceptoare ale marinei americane (SM -2,3,6). Conform planului Scutului Antirachetă, în România ar urma să fie amplasate interceptoare SM-3 Block 1B.

Date exacte cu privire la aceste atacuri cibernetice nu sunt disponibile. De asemenea, nu se ştie de pe care calculatoare au fost sustrase documentele menţionate.

SUA au calificat în repetate rânduri China şi Rusia ca principale ameninţări cibernetice la securitatea lor informatică. Încă în noiembrie 2011, Biroul executiv naţional de contraspionaj a raportat Congresului SUA că hackeri din cele două ţări încearcă insistent să spargă serverele cele mai securizate, care stochează informaţii economice şi din domeniul apărării

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările