Grave acuzaţii de corupţie la adresa unui membru al Congresului american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un membru al Congresului SUA, reprezentant republican al statului California, şi soţia sa au fost inculpaţi marţi de un juriu federal, care i-a acuzat că au deturnat 250.000 de dolari din fondurile de campanie electorală, relatează agenţia Belga.

Duncan şi Margaret Hunter sunt acuzaţi că au delapidat bani timp de şapte ani, pentru a plăti vacanţele familiei în Hawaii şi Italia, tratamente dentare şi chiar bilete la teatru, cheltuieli fără nicio legătură cu o campanie electorală.

Procurorul federal Adam Braverman a anunţat marţi într-un comunicat că Duncan Hunter, în vârstă de 41 de ani, şi soţia sa, în vârstă de 43 de ani, sunt acuzaţi că „au folosit de mai multe ori conturile electorale ca şi cum ar fi fost conturile lor bancare personale“.

„Reprezentanţii aleşi ar trebui să păstreze încrederea publicului şi să nu abuzeze de poziţiile lor în interes personal“, a spus procurorul.

Acuzaţiile în cazul Hunter, formulate în urma unei anchete federale de un an de zile, vizează o fraudă electronică, o falsificare de dosare, încălcări ale legii finanţării campaniei electorale şi conspiraţie.

În perioada 2009-2016, procurorii au identificat „zeci de cazuri“ în care cuplul a folosit fonduri de campanie pentru „cheltuieli personale pe care nu şi le puteau permite altfel“. Cei doi ar fi plătit astfel partide de golf, bilete la cinema, jocuri video sau mese costisitoare, notează News.ro.

Totodată, cuplul ar fi dat declaraţii false Comisiei Electorale Federale privind cheltuielile, invocând motive care nu erau adevărate, precum „deplasări de campanie“, „cină cu voluntari/contribuabili“ sau „carduri cadou“.

Odată cu apropierea alegerilor de la jumătate de mandat, în noiembrie, republicanii se tem că acest caz ar putea să compromită districtul lui Duncan Hunter, în care se află cea mai mare parte a comitatului de est San Diego, un fief al partidului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite