Google şi Facebook, date în judecată de statul Washington

Google şi Facebook, date în judecată de
statul Washington

FOTO Marketing Land

Statul american Washington a anunţat luni că dă în judecată giganţii de internet Google şi Facebook, acuzându-i de încălcarea unei legi locale cu privire la publicitatea politică, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit legii, entităţile care vând spaţii publicitare pentru mesaje cu caracter politic, ca cei doi giganţi, trebuie „să păstreze informaţiile asupra celor care le achiziţionează“ şi să le facă publice.

Conform 
procurorului general al statului Washington, Bob Ferguson, Google şi Facebook nu au respectat aceste obligaţii timp de mai mulţi ani.


Candidaţi la alegeri şi grupuri politice au plătit aproximativ 3,4 milioane de dolari pentru publicitate electorală către Facebook şi 1,5 milioane de dolari către Google în ultimii zece ani, subliniază procurorul general din Washington.

Reclamele cu caracter politic sunt frecvente în Statele Unite şi au devenit un subiect sensibil în contextul apariţiei suspiciunilor privind amestecul Rusiei în scrutinul prezidenţial din noiembrie 2016.

Luate în vizor, Facebook şi Google au promis mai multă transparenţă în acest domeniu, inclusiv dezvăluirea finanţatorilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: