Ghislaine Maxwell, fosta parteneră şi asociată a lui Jeffrey Epstein, a fost arestată de FBI

Ghislaine Maxwell, fosta parteneră şi asociată a lui
Jeffrey Epstein, a fost arestată de FBI

Ghislaine Maxwell (în imagine) este suspectată că recruta minore pentru miliardarul Jeffrey Epstein FOTO Arhivă

Ghislaine Maxwell, suspectată de faptul că a fost complicea lui Jeffrey Epstein, un investitor american în fonduri speculative acuzat de trafic şi abuz de minori care s-a sinucis anul trecut în închisoare, a fost arestată joi la New Hampshire, a anunţat poliţia federală americană FBI, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actul acuzării care o vizează a fost făcut public în paralel.

Ghislaine Maxwell este vizată de şase capete de incupare, inclusiv conspiraţie în vederea incitării unor minori de a deplasa cu scopul de a întreţine relaţii sexuale ilegale şi sperjur.

Maxwell, acuzată cu privire la faptul că a jucat un rol în ”exploatarea şi abuzul sexual al multor minori de către Jeffrey Epstein", urma să fie prezentată la un tribunal federal, au declarat surse pentru Reuters.

Ghislaine Maxwell, în vârstă de 58 de ani, fiica magnatului media Robert Maxwell, decedat în 1981, a fost acuzată în mai multe plângeri de faptul că a adus fete în apartamentul de lux de la Manhattan al lui Epstein.

O fostă parteneră a investitorului, pe care a cunoscut-o la începutul anilor '90 la New York, ea i-a rămas o asociată apropiată.

Într-un articol publicat în 2003 în Vanity Fair, Jeffrey Epstein o prezenta drept ”cea mai bună prietenă” a sa.

Ghislaine Maxwell a dispărut din cercurile mondene, pe care le frecventa asiduu, după moartea lui Epstein, găsit spânzurat în celulă, într-o închisoare de la New York, la 10 august. Autopsia a conchis că este vorba despre o sinucidere.

Acest fost investitor în fonduri speculative a fost arestat la 6 iulie 2019 pe un aerodrom în New Jersey, la întoarcerea din Franţa, în baza unor acuzaţii de trafic sexual şi conspiraţie în vederea traficului sexual. El risca 45 de ani de închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: