George W. Bush trage un semnal de alarmă în legătură cu retragerea din Afganistan: „O eroare”

George W. Bush trage un semnal de alarmă în legătură cu retragerea din Afganistan: „O eroare”

George W. Bush comemorând atentatele din 11 septembrie 2001 FOTO Guliver/ Getty Images

Fostul preşedinte american George W. Bush critică retragerea trupelor americane şi NATO din Afganistan, apreciind că este „o eroare” din cauza căreia vor avea de suferit „femeile şi fetele afgane”, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Femeile şi fetele afgane vor suferi un prejudiciu de nedescris. Aceasta este o eroare”, trage un semnal de alarmă fostul preşedinte într-un interviu acordat postului german Deutsche Welle.

George W. Bush este preşedintele american care a trimis trupe în Aganistan. El a lansat războiul din Afganistan la scurt timp după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA.

Preşedintele american Joe Biden consideră că Statele Unite, care îşi încheie retragerea la 31 august, „şi-au atins obiectivele” în Afganistan.

Statele Unite au „pus mâna pe teroriştii care ne-au atacat la 11 septembrie”, l-au eliminat pe Osama ben Laden şi „au scăzut ameninţarea terorismului”, pentru ca Afganistanul să nu mai fie „o bază de unde să se comită atentate împotriva” Americii, a argumentat el.

Biden a dat asigurări că Washingtonul va continua să susţină Afganistanul şi a promis că afganii care au servit ca interpreţi ai forţelor americane vor avea „locul lor” în Statele Unite, însă a insistat asupra responsabilităţilor autorităţilor de la Kabul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările