George W. Bush şi soţia sa, victimele sindromului Havana în timpul summitului G8 din 2007?

George W. Bush şi soţia sa, victimele sindromului Havana în timpul summitului G8 din 2007?

Laura şi Gerorge W Bush

Un nou raport susţine că fostul preşedinte George W. Bush ar fi putut fi victimă a sindromului Havana când s-a îmbolnăvit la conferinţă G8 din Germania  în 2007. În timpul adunarii celor mai puternici lideri ai lumii, atât preşedinte Bush, cât şi prima doamnă au avut simptome de „greaţă sau ameţeală”, aşa cum a povestit fosta primă doamnă în memoriile ei din 2010 „Spoken from the Heart”.

Unii asistenţi care au călătorit cu ei au avut probleme cu auzul şi echilibrul. Concluzia oficială la acea vreme a fost un virus. deşi au existat speculaţii că Bush şi prima doamnă ar fi putut fi otrăvit. 
 
Dar un nou raport citat de „Washington Examiner“  susţine că simptomele pe care Bush şi consilierii săi le-au experimentat s-ar potrivit cu Sindromul Havana, setul misterios de simptome medicale care au cauze necunoscute şi care a ieşit la lumină în ultimii cinci ani.

Mai mult de cinci membri activi şi foşti angajaţi ai guvernului SUA, care cunosc sindromul Havana, au declarat pentru Washington Examiner că ceea ce s-a întâmplat la summit-ul G8 din Germania merită o investigaţie.
 
Soţii Bush s-au îmbolnăvit, la fel ca mai mulţi asistenţi care stăteau cu ei în aceeaşi clădire din Heiligendamm, Germania, a declarat pentru DailyMail.com un fost angajat al lui Bush care l-a însoţit în acea călătorie.
 
Un asistent a avut o problemă la ureche şi şi-a pierdut auzul, în timp ce altul a avut probleme cu echilibrul şi mersul, a spus acesta.  
 
„Îmi amintesc că oamenii din echipă – mai ales cei care stăteau în aceeaşi locaţie cu Bush... s-au îmbolnăvit”, a declarat fostul angajat al Casei Albe din administraţia Bush Jr. pentru DailyMail.com.  
 
Centrul Prezidenţial George W. Bush nu a comentat informaţia şi nici Secret Service, când au fost întrebaţi dacă vreun agent din acea călătorie s-a îmbolnăvit. DailyMail.com a contactat, de asemenea, câţiva înalţi oficiali ai administraţiei Bush care au participat la acea deplasare, dar nu a primit răspunsuri. Nici Casa Albă nu a comentat.
 
În memoriile sale „Spoken From the Heart”, Laura Bush a spus că ea şi soţul ei s-au îmbolnăvit violent în a doua zi a summit-ului G-8 de la Heiligendamm, staţiunea exclusivistă de la Marea Baltică.
 
„Extrem de alarmat, Secret Service a intrat în alertă totală, periind staţiunea în căutare de potenţiale otrăvuri”, a scris Laura Bush conform site-ului de ştiri Politico. „Frica supremă era că teroriştii au pus mâna pe o substanţă periculoasă şi au plantat-o ​​în staţiune.”
 
Pe lângă preşedinte şi soţia sa, alţi membri ai delegaţiei SUA s-au îmbolnăvit, inclusiv un membru al personalului care a suferit o pierdere permanentă a auzului.
 
„Nu am aflat niciodată dacă alte delegaţii s-au îmbolnăvit sau dacă a noastră, în mod misterios, a fost singura”, a scris Laura Bush conform „New York Times“.
 
Sindromul Havana a fost raportat pentru prima dată în 2016, dar nu este clar când a apărut. Rămân multe necunoscute despre boală, care are o mulţime de simptome care s-ar putea potrivi şi cu alte probleme medicale. Unii se îndoiesc însă de existenţa ei şi o numesc „isterie în masă”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările