George Floyd va avea o statuie în Union Square din New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comemorarea morţii lui George Floyd. Foto EPA-EFE
Comemorarea morţii lui George Floyd. Foto EPA-EFE

O statuie a lui George Floyd care a fost vandalizată în cartierul Brooklyn din New York a fost recondiţionată şi va fi mutată în Union Square din Manhattan. George Floyd a fost ucis de un ofiţer de poliţie în Minneapolis, în mai 2020. Crima a stârnit proteste la nivel mondial faţă de rasism şi brutalitatea poliţiei.

Statuia lui Floyd a fost dezvăluită în Brooklyn, pe Flatbush Avenue, pe 19 iunie, în ziua în care este comemorată emanciparea sclavilor afro-americani. Cinci zile mai târziu, pe 24 iunie, a fost vandalizată cu vopsea neagră şi a fost marcată cu sigla unui grup ce militează pentru supremaţia albilor. Nu s-au făcut încă arestări în urma actului de vandalism, scrie Mediafax.

Membrii grupului care s-au ocupat şi prima dată de statuie, au recondiţionat-o şi au ales să o mute în Union Square în Manhattan ca parte a unei expoziţiii care va avea loc în septembrie.

La începutul acestui an, ofiţerul, Derek Chauvin, a fost condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare după ce a fost găsit vinovat de moartea prin asfixiere a lui George Floyd.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite