Garda Naţională, mobilizată la Minneapolis. Fratele lui George Floyd cere pedeapsa capitală pentru poliţiştii ucigaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minneapolis: ciocniri între poliţie şi protestatari FOTO EPA-EFE
Minneapolis: ciocniri între poliţie şi protestatari FOTO EPA-EFE

Aproximativ 500 de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi vineri la Minneapolis, în Minnesota, pentru a restabili calmul în acest oraş cuprins de violenţe după moartea lui George Floyd, un afroamerican, în timpul unei arestări în forţă, relatează AFP.

Garda Naţională a fost mobilizată în Minnesota pentru a „oferi sprijin autorităţilor civile atât timp cât li se va cere acest lucru, în vederea asigurării securităţii persoanelor şi bunurilor”, se arată într-un comunicat.

Un comisariat de poliţie din Minneapolis a fost incendiat joi noaptea, când noi ciocniri au avut loc între poliţie şi manifestanţi. Circa 30 de magazine au fost jefuite şi devastate în cursul acestor violenţe.

„Ştim că există multă furie. Ştim că sunt multe răni. Dar nu putem tolera ca unii să se folosească de acest lucru pentru a comite delicte”, a declarat ofiţerul de poliţie Todd Axtel.

Ca răspuns la violenţele de joi, guvernatorul statului Minnesota Tim Walz a semnat un decret prin care a autorizat intervenţia Gărzii Naţionale.

George Floyd a murit luni seara imediat după ce a fost arestat de poliţie. El era suspectat de faptul că a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari.

În timpul intervenţiei, acest bărbat afroamerican a fost pus la pământ de către un agent, care a stat cu genunchiul pe gâtul său timp de mai multe minute. „Nu mai pot respira”, spune el într-o înregistrare video care a răscolit amintiri cu incidente asemănătoare şi a provocat multă furie.

Patru agenţi de poliţie au fost concediaţi în urma acestui act, iar autorităţile au deschis o anchetă.

„Aceşti poliţişti trebuie să fie arestaţi imediat”, s-a revolat la CNN Philonise Floyd, cerând pedeapsa capitală pentru cei vinovaţi de moartea fratelui său.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite