Furtunile de zăpadă au făcut ravagii în Statele Unite. Peste 1.240 de zboruri au fost anulate VIDEO

Furtunile de zăpadă au făcut ravagii în Statele Unite. Peste 1.240 de zboruri au fost anulate VIDEO

Chicago, SUA Foto: EPA/EFE/Arhivă

Numeroşi călători din Statele Unite au fost blocaţi pe aeroporturi în ultima zi a weekendului prelungit de Ziua Recunoştinţei din cauza unei furtuni de zăpadă care a lovit statele din zona Midwest, ducând la anularea a peste 1.240 de zboruri, relatează Reuters.

Meteorologii americani au emis avertismente de viscol pentru mai multe zone cuprinse între nord-estul statului Kansas şi oraşul Chicago, căderi de zăpadă fiind înregistrate deja în Kansas, partea centrală din Missouri, sud-estul statului Nebraska şi sudul statului Iowa.
 
Furtuna de zăpadă a generat vânturi ce au avut viteze cuprinse între 48 şi 56 kilometri pe oră, fiind înregistrate rafale ce au atins pe alocuri viteze de 72-80 de kilometri pe oră. 
 
Potrivit meteorologilor, în zonele vizate de avertismente se aşteaptă ca stratul de zăpadă să ajungă la 15-30 de centimetri. 
 
În aceste condiţii, relevă site-ul FlightAware.com, peste 1.240 de curse aeriene care se îndreptau spre Statele Unite sau urmau să părăsească această ţară au fost anulate duminică seară.
 
Cele mai multe dintre zborurile anulate - 900 - vizau Aeroportul Internaţional O'Hare din Chicago şi Aeroportul Midway Chicago. În acest timp, pe Aeroportul Internaţional din Kansas City au fost anulate aproape 200 de zboruri.
 
Ulterior, Serviciul naţional de meteorologie i-a avertizat pe cei care se pregăteau să plece spre serviciu că, din cauza căderilor de zăpadă, călătoriile vor fi „foarte periculoase“. Totodată, oficialii au atras atenţia că este posibil ca din cauza condiţiilor meteorologice să fie înregistrate probleme în alimentarea cu electricitate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările