Fraţii Ţarnaev au folosit telecomenzi de la maşinuţele de jucărie ca să detoneze bombele de la Boston

Fraţii Ţarnaev au folosit telecomenzi de la maşinuţele de jucărie ca să detoneze bombele de la Boston

Fraţii Tamerlan (stânga) şi Djohar (dreapta) Ţarnaev

Fraţii Ţarnaev au folosit telecomenzi de la maşinuţele de jucărie pentru a detona cele două bombe din timpul maratonului de la Boston, a declarat un congresman citat de „Vocea Rusiei”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„A fost folosită o telecomandă veche de la o maşinuţă de jucărie”, a declarat presei congresmanul democrat Dutch Ruppersberger, membru al Comitetului de Informaţii Secrete din Camera Reprezentanţilor. „Ceea ce îmi dă de înţeles că... au obţinut informaţii despre cum să fabrice o bombă din revista Inspire”, a continuat oficialul american.

Democratul a mai spus că FBI a dezvăluit sistemul de detonare în timpul unei audieri despre atacul de la 15 aprilie, în urma căruia au murit trei persoane şi alte peste 260 au fost rănite.

Poliţia a informat că cei doi fraţi, Tamerlan şi Djohar Ţarnaev, au plasat şi detonat la 15 aprilie două bombe introduse în oale sub presiune în apropierea liniei de final al maratonului din Boston.

Ruppersberger a mai spus că cei doi fraţi au folosit explozibil cumpărat de la un magazin de focuri de artificii din New Hampshire. „Unul dintre fraţi, cel mare, a fost la un magazin din New Hampshire şi a cerut explozibilii cei mai puternici pentru a obţine o explozie cât mai mare”, a mai declarat el, scrie thehill.com.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările