Fox News, dat în judecată de un colaborator pentru că a difuzat informaţii false la cererea lui Donald Trump

Fox News, dat în judecată de un colaborator pentru că a difuzat informaţii false la cererea lui Donald Trump

Postul Fox News, susţinător al lui Donald Trump, a fost dat în judecată marţi de unul dintre colaboratorii săi, care susţine că televiziunea a difuzat informaţii false la cererea preşedintelui Statelor Unite, pentru a slăbi puterea democraţilor şi a-i sprijini agenda, informează AFP.

 Un consultant al postului pe teme de securitate, poliţie şi justiţie, Rod Wheeler, reproşează Fox News că a inventat o poveste în cazul Seth Rich, angajat al Comitetului Naţional al Partidului Democrat, care a murit după ce a fost împuşcat de mai multe ori, în iulie 2016, în apropierea locuinţei sale din Washington.
 
Investigaţia a concluzionat că Rich a fost victima unui jaf armat. Totuşi, mai multe canale media au dat de înţeles că ar fi putut fi vorba despre un asasinat politic.
 
Potrivit acestei teorii, care nu este susţinută de nicio probă, Rich ar fi comunicat Wikileaks e-mail-uri schimbate între membri Comitetului Naţional al Partidului Democrat, înainte de a fi descoperit şi ucis.
 
La jumătatea lunii mai, Fox News a publicat online un articol care susţinea această teză, cu declaraţii ale lui Wheeler, care afirma că Seth Rich a transmis e-mail-uri către Wikileaks şi că un înalt responsabil încerca să blocheze investigaţia în acest caz.
 
Potrivit lui Wheeler, care marţi a depus plângerea la o curte federală din Manhattan, aceste citate - care reprezintă sursa unică a articolului - au fost inventate. Wheeler insistă că niciodată nu a rostit acele cuvinte, conform plângerii formulate.
 
După câteva zile de la publicarea articolului, Fox News l-a retras şi a explicat că nu fusese supus ”celei mai exigente examinări editoriale” şi că nu respecta ”standardele” postului de televiziune.
 
Jurnalista Fox News care a semnat articolul a colaborat cu un alt corespondent al postului, apropiat al echipei lui Donald Trump, Ed Butowsky.
 
Wheeler susţine că această poveste a fost montată pentru a slăbi forţa democraţilor şi pentru a încerca să îngroape suspiciunile potrivit cărora campania electorală a lui Trump a avut de-a face cu Rusia.
 
Colaboratorul asigură că însuşi preşedintele SUA a citit articolul înainte de a fi publicat şi a cerut să fie publicat online imediat.
 
Jay Wallace, preşedintele Fox News, a calificat aceste acuzaţii drept ”complet false”, potrivit unei declaraţii scrise transmisă AFP.
 
Articolul face acum obiectul unei investigaţii interne la Fox News şi ”nu avem nicio dovadă că Rod Wheeler a fost citat în mod eronat” de autoarea articolului, a mai spus el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: