FOTO VIDEO Sudul Californiei, zguduit de cel mai puternic cutremur din ultimii 20 de ani

FOTO VIDEO Sudul Californiei, zguduit de cel mai puternic cutremur din ultimii 20 de ani

FOTO Guliver / Getty Images

Cel mai mare cutremur care a lovit sudul Californiei în ultimii 20 de ani a determinat administraţia unui oraş să declare stare de urgenţă, joi, şi i-a afectat pe locuitorii statului, scrie CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Seismul, cu o magnitudine de 6,4 grade pe scara Richter, a avut epicentrul în apropiere de Ridgecrest, o cumintate aflată la vest de deşertul Mojave şi la aproximativ 240 de kilometri nord de Los Angeles.
 
Cel puţin 159 de replici cu o magnitudine de 2,5 sau mai mare au fost înregistrate după cutremur, potrivit seismologului Robert Graves. Acesta e un număr mai mare decât în mod obişnuit, dar nu ceva nemaiîntâlnit, a spus el. Cea mai mare replică a fost de 4,6 grade.
 
Seismologul Lucy Jones a spus că a fost o serie „robustă“ de replici şi a precizat că există o şansă de 50 la sută ca un nou cutremur mare să aibă loc în această săptămână.
 
Ridgecrest a anunţat stare de urgenţă, potrivit primarului Peggy Breeden. „Din câte am înţeles, aven cinci incendii“, a spus primarul. „Avem conducte de gaze sparte“.
 
În Kern County, epicentrul seismului, Departamentul de pompieri a răspuns la peste 20 de incidente legate de cutremur şi de replici, inclusiv incendii şi urgenţe medicale.
 
Spitalul Regional Ridgecrest a fost evacuat şi în jur de 15 pacienţi de la urgenţe au fost transportaţi la altă unitate spitalicească. Cutremurul a afectat şi starea drumurilor, multe dintre ele fiind crăpate.
 
April Rodriguez era acasă, în Trona, atunci când a simţit un cutremur mic, urmat de unul mai mare „care nu se mai oprea“, a declarat ea pentru CNN.
 
„Eram panicaţi încercând să ieşim din casă pentru că toate lucrurile cădeau din dulapuri, rafturi, vitrine... Zburau ca rachetele de pe rafturi“.
 
Producătorul de film Ava DuVernay a scris pe Twitter: „Locuiesc în Los Angeles dintotdeauna. Acesta a fost cel mai lung cutremur pe care l-am trăit vreodată. Nu sacadat. Lin şi legat. Dar a fost lung. A fost atât de lung că pentru prima dată m-am întrebat <<O fi cel mare?>>. Respectaţi Mama Natură, ea e şefa“.
 
Mulţi locuitori au fost supăraţi că aplicaţia de avertizare a oraşului nu a funcţionat şi nu a transmis un mesaj înainte de seism. După eveniment, autorităţile au transmis că vor schimba parametrii aplicaţiei pentru a transmite alerte şi pentru cutremure mai mici.
 
 
Acesta a fost cel mai mare cutremur care a lovit California din 1999 încoace, când un seism de 7,1 s-a produs într-o parte izolată a deşertului Mojave.
 
În 1994, cel puţin 57 de oameni au murit, după ce un cutremur a lovit cartierul Northridge din Los Angeles.
 

FOTO Guliver / Getty Images

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Guliver / Getty Images
  • FOTO Guliver / Getty Images 
  • FOTO Guliver / Getty Images 
  • FOTO Guliver / Getty Images 
  • FOTO EPA-EFE 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările