FOTO VIDEO Expoziţia Westminster Kennel Club, unul dintre cele mai prestigioase concursuri canine din Statele Unite

FOTO VIDEO Expoziţia Westminster Kennel Club, unul dintre cele mai prestigioase concursuri canine din Statele Unite

Foto EPA EFE

Prima expoziţie a Clubului Canin Westminster a avut loc pe 8 mai 1877, fiind astfel al doilea cel mai îndelungat eveniment sportiv din Statele Unite, după Kentucky Derby, care a avut prima ediţie în 1875. La competiţia anuală participă sute de câini din toate colţurile ţării.

Expoziţia are loc în Madison Square Garden şi se desfăşoara pe parcursul a două zile, marţi fiind ziua în care se va decide marele câştigător al concursului, care va lua acasă premiul „Best in Show” (Cel mai bun câine din concurs).
 
 
 
Formatul este destul de simplu: în concurs se întrec sute de câini cu pedigree, fiind împărţiţi în şapte grupe, bazate pe rase. Este vorba despre câini de vânătoare, toy, non-sporting, sporting, de lucru, ciobăneşti şi terrieri. Câştigătorii grupelor avansează spre competiţia Best in Show, în cadrul căreia va fi premiat cel mai bun exemplar din tot concursul.
 
 
Campionii la „agility” (agilitate, obstacole) şi „obedience”(obedienţă) au fost premiaţi în weekend. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: